Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Az adóvisszatérítéseket mikor...

Az adóvisszatérítéseket mikor utalják?

Figyelt kérdés

Március 16-án jóváhagytam a tervezetüket, jár vissza valamennyi.

Ez mikorra várható?

(Úgy tudtam eddig, hogy a beküldéstől számított 30 napon belül, de ez ugyebár nem teljesült.)

2024. máj. 22. 18:19
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Az Eszja-n engedett hozzányúlni, a számlaszámom nem volt csak kitöltve.

Persze most reggel kaptam az értesítőt, hogy "már volt leadva véglegesített"... Szóval majd bemegyek inkább személyesen, azt megkérdezem, hogy mit lehet tenni.

2024. máj. 23. 05:56
 12/16 anonim ***** válasza:

"Az Eszja-n engedett hozzányúlni,"

Ez elég nagy baj!!!

"megkérdezem, hogy mit lehet tenni."

Új bevallás, amelyben már feltünteted a többi - változatlan - adat mellett a bankszámlaszámodat, és jelölöd vele együtt, hogy "visszagigényled" a kijött összeget.

A "bevallás jellege" résznél kell majd jelölnöd az előlapon, hogy "H", vagyis adózói javítás, helyesbítés-t végzel.

"O", vagyis önellenőrzést akkor kell itt jelölni, ha a módosítás érinti akár az adóalapot, akár az adó összegét.

Ez nem érinti, így javítás/helyesbítés lesz csak, nem pedig önellenőrzés.

2024. máj. 24. 07:55
 13/16 anonim ***** válasza:
Miután ezt a helyesbítést/javítást elvégzed és benyújtod a NAV-nak, onnantól indul a 30 napos kiutalási határidő.
2024. máj. 24. 07:57
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítségeteket!
2024. máj. 24. 07:59
 15/16 anonim ***** válasza:

Vagy másik opció, hogy az Átvezetési és kiutalási kérelem nyomtatványt töltöd ki hozzá, amelyen visszakéred a szóban forgó összeget. Én inkább ezt választanám. Egyszerűbb.

Kiutalási határidő ebben az esetben is a benyújtástól számított 30 nap.

Bármelyik megoldás a kettő közül megfelelő lesz.

2024. máj. 24. 07:59
 16/16 A kérdező kommentje:
Szerintem is akkor az utóbbi lesz, nem nagyon akarok belenyúlkálni.
2024. máj. 24. 08:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!