Mikor várható az SZJA visszatérítés kifizetése?
Most fogadtam el az adóbevallásom, és úgy néz ki, hogy valamiért keletkezett egy kis túlfizetésem, így XXX.YYY összeget visszaigényelhetőnek ír a NAV. (eSZJA)
1. Elfogadáson kívül kell-e nekem bármit tennem ezügyben? Külön visszaigényelni valami okiratban, vagy intézi a NAV?
2. Amennyiben intézi a NAV, mikorra várható a kifizetése, ill. hogyan fizetik? Posta - KP?
Sajnos nagyon nem értek én ezekhez... Köszönöm!
Először is azt kéne felülvizsgálni, hogy jogos-e az a túlfizetés. A tervezetben többször volt már hibás adat.
Ha jogos, akkor jelölnöd kell a visszaigénylést, különben az adószámládon marad. Kérheted postán vagy számlára is. Ezt az adóbevallásban is meg tudod tenni. A kiutalási idő 30 nap.
2
Elfogadás nem biztos, hogy "beküldés"-t jelent. Ha beküldte, akkor valóban ki kell tölteni a visszaigénylős, átvezetős nav-os nyomtatványt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!