Vállaltam egy irodai munkát, ahol azt mondták keressek ki egy munka szerződést és írjam meg saját mamagnak..Ilyet lehet? Ez tényleg az én feladatom?
Kezd módosulni a történeted. Szóval másfél hónapja dolgozol szerződés nélkül. Ez nem volt benne a kérdésben.
"Mármint a munkáltató részéről is alá irhatom, nem gond..."
Azt hiszed, hogy ez rendben volna?
Ezek a gondok. Nem az, hogy neked kellene előkészíteni a szerződést!
Annak idején én is vállaltam irodai munkát. Nem fogod elhinni, én gépeltem le a saját munkaszerződésemet, méghozzá nem minta alapján, hanem megfogalmazva, és a jogszabálynak megfelelve. Aztán a többi dolgozó munkaszerződését is vagy 20 éven keresztül.
Nyilván a munkaszerződésemnek azt kellett tartalmaznia, amiben előzetesen megegyeztem a munkáltatóval.
Mi ebben a furcsa? Valakinek csak meg kell írnia, ha hirtelen nincs más?
Nekem már ennél a megnyilvánulásnál feltűnt hogy erősen korlátolt szellemi képességgel rendelkezik az illető:
"amikor meg kérdeztem ez most komoly-e, hogy igen...én meg csak néztem, hogy mi? Ez komoly?..."
Itt kibukott a tehetetlen, önmagától problémát megoldani képtelen mentalitás... úgy érzi hogy ő az áldozat, felháborító a főnök hozzáállása, de persze egy sablon formanyomtatványt nem tud kitölteni.
#Kérdező: javaslom a munkahelyváltást amrnnyiben nem vagy elégedett a jelenlegi helyen a főnökséggel, gondolom ilyen rendkívül tehetséges, kompetens szakemberek iránt sorban állnak a fejvadászok jobbnál-jobb ajánlatokkal. Ha pedig ez nem így van jobban jársz ha befejezed a panaszkodást, 10 perc alatt összeütöd a szerződésedet egy sablon alapján. Ameddig kiírtad a kérdést + a válaszokat rég megírhattad volna a szerződést.
" erre a kolléganő azt mondta a főnöknek, hogy ő szólt nekem, írjam meg magamnak, de nem szólt , mert biztos meglepődtem volna."
Akkor miért nem jelezted, hogy lehet, hogy szólni akart a kolléganő, de nem történt meg. 1,5 hónapon keresztül egyszer sem kérdeztél rá, hogy mikor kapsz már írott szerződést?
"A másik, hogy nekik se hiányzott a szerződés?
Mármint a munkáltató részéről is alá irhatom, ..."
Nem. A munkáltató részéről nem írhatsz alá semmiféle munkaszerződést.
Fizetést kaptál már egyáltalán 1.5 hónap után?
Bejelentve bevagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!