Különbség egy multinál dolgozó könyvelő és egy irodai könyvelő között?
Multiból is két féle van: ahol teljes körű könyvelést csinálnak, külső ügyfeleknek (pl. big4, bdo, mazars) illetve vannak ahol a belső könyvelés folyik, akár ssc-ben (pl GE, BP)
Én utóbbinál nem szívesen dolgoznék, mert betanított munkának tartom, és nekem pl 2 diplomával és a mérlegképessel nem is elégítené ki az igényeimet. Nem is tartom könyvelésnek igazából ami ott megy, mindeféle számviteli tudás nélküli embert simán felvesznek, és végzik a robotmunkát. Viszont nyugis, és jó a pénz.
Az előbbi az, ahol van tapasztalatom. Itt is jó a fizetés, de azért meló is van szépen. Viszont sokan vagyunk, így sok embertől is kaphatunk segítséget, az apróbb dolgoktól kezdve, pl. Hogy éppen melyik jogszabályt hogy is értelmezzük, természetesen odáig, hogy ha pl.törvényváltozás van akkor első kézből tudunk meg mindent. Házon belül vannak adószakértők, jogászok stb, bármivel lehet hozzájuk is fordulni.
Utolsó vagyok: és itt nem részterület van, hanem ugye teljeskörű könyvelés, bevallások, beszámolókészítés , illetve van ahol csak ez vagy csak az.
És cégek is olyanok, hogy van hogy kapsz újat, van hogy átadod másnak, de persze van amit már évek óta te csinálsz. Sztem pörgősebb és többet lehet tanulni (talán a sokszínűség miatt is) mint egy kis irodában
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!