Ha idén nyerek a lottón, de csak jövőre veszem fel a nyereményt, kell adót fizetni?
Figyelt kérdés
2024 januárban eltörlik a lottónyeremények adókötelezettségét. Mi számít, kifizetés ideje, vagy a sorsolás?2023. nov. 22. 19:21
11/15 A kérdező kommentje:
A kérdés adójogi kérdés volt, amire a hatos válaszoló tökéletes választ adott. Az hogy mennyi az esély a nyerésre vagy, hogy milyen összeesküvések, családok lehetnek a sorsolás mögött, teljességgel irreleváns.
2023. nov. 22. 21:09
12/15 anonim válasza:
De azert eleg pofatlansag ez a 45%
Meg a kaparosoknal a 60-65.
Es az emberek meg vannak orulve hogy vegyek. Nem egy nem ket ismerosom azt mondta vesz egy paklival es biztos profitba lesz.. hiaba beszeltem le oket.
Hiaba mondtam hogy a roulette rtpje 97%, a blackjacke majdnem 99%,a baccarat konkretan 99%.
Egy nyamvadt lebutitott nyerogep is a kaszinokban 88korul, online 94-96%
13/15 anonim válasza:
Ez azert nem csak adojogi kerdes mert ha eddig brutto 1000ft volt a 2es kifizetes es ugye 850ftot fizettek ki ezentul adomentesen lesz 950, akkor a hulye jatekos latja hogy de jo tobbet fizet a 2es.. csak hogy adofizetesi kotelezettseg hijan a 950 950be kerul az szrtnek es szepn meg tobbet huznak le az emberekrol. Senki ne gondolja hogy a nyeremeny noveles a celjuk. Inkabb a profit noveles. Az szrtnek igy gigaprofitja lesz amibol nagyon sokan nagyon jol jarnak. Mint ahogy tamogatas cimszoval juttatjak is a tizmilliokat a nereseknek.
14/15 A kérdező kommentje:
Az egyértelmű, amit leirsz. Igazad is van, de engem csak az érdekelt, hogy a sorsolás ideje, vagy a nyeremény felvételének ideje számít-e adózás szempontjából.
2023. nov. 22. 21:25
15/15 anonim válasza:
Oke.
Tudom hogy csak a kerdesre szabadna valaszolni, de a masik valaszoloval elmentunk egy masik iranyba. Ezert bocs.
De legalabb megkaptad a valaszt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!