Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Bejelenthetem a KATÁs vállalko...

Bejelenthetem a KATÁs vállalkozásom apósomhoz, ha ő iparűzési adó mentes településen lakik?

Figyelt kérdés

Katás vállalkozó vagyok és hamarosan költözünk. Jelenleg a lakcímem a vállalkozás székhelye, ami eléggé zavar, mert így online adatbázisokban, ha rákeresnek a nevemre, bárki megtalálhatja a lakcímem. Ha egy mód van rá, ezt szeretném elkerülni, akar úgy is, hogy székhelyszolgáltatást veszek igénybe.

De felmerült közben az, hogy apósom pár faluval arrébb lakik, és a település, ahol él, mentes az iparűzési adó alól.

Szóval az járható út, hogy ha ő beleegyezik, akkor az ő lakcímére jelentem be a vállalkozást? És akkor egyrészt nem a saját lakcímem fog szerepelni az online nyilvántartásokban, másrészt székhelyszolgáltatást sem kell fizetnem és még iparűzési adót sem. Azért ez így jól hangzik.

Van ennek bármi akadálya? (Feltéve persze, ha beleegyezik. Még nem beszéltem vele, csak felötlött a gondolat).

tegnap 21:24
 1/4 anonim ***** válasza:
Kell tőle hozzájáruló nyilatkozat, azt kérheti a kormányhivatal. Ezen túlmenően semmi akadálya
tegnap 22:11
 2/4 anonim ***** válasza:
0%
És a tényleges munkavégzés hol fog történni? Apósodnál? Ajánlom kezdésnek az Art 1. paragrafusát.
tegnap 23:22
 3/4 anonim ***** válasza:
54%

2

A székhelyen nem szükséges munkavégzésnek történnie. A székhely hivatalosan csupán az iratok őrzésének a helye.

tegnap 23:38
 4/4 anonim ***** válasza:
Ez így van, viszont akkor lennie kéne telephelynek, amire viszont kellene osztani hipát. Nyilván persze, ha nem olyan a tevékenység jellege, higy ne kelljen.
ma 00:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!