Iparűzési adó előleg számítása 1% -al?
Azt szeretném kérdezni, hogy az adóelőlegek megállapításánál (KKV) jól van ez így, hogy a nyomtatvány a 23 -as sort kéri figyelembe venni? Ami nálunk a KKV -s kedvezmény miatt 1%. Tavaly mintha nem így lett volna és ha most a csökkentettet vesszük figyelembe valószínűleg kevés lesz az előleg az adóra, hisz 2023 -ra úgy tudom már nem lesz ez a csökkentett 1% -os adómérték.
A kitöltési ezt írja: "Az „Első előlegrészlet” sorban az „M-KÖT” lap E) blokk 23. sorban feltüntetett összeg (ami megegyezik az „M-KÖT” lap E) blokk 12. sorában szereplő összeg csökkentve a csökkentő tételekkel)..."
A 23 -dik sorban már a csökkentettel számol, a 12 -ben van az eredeti adómérték.
Fura, az önkormányzat adóosztályán még nem is hallottak róla, nem is értik. A nav ügyféltájékoztató vonalán azt mondják meglehet, hogy hibás a bevallás útmutatója, de nem tudnak hozzászólni.
Aztán találtam még egy hibát is, az első előlegrészlet esedékességét 2024 szeptember 15 -re teszi, gondolom az nyilván 2023 szeptember lenne.
Ilyenkor mit csináljak?
Ha az 1% alapulvételével számolok akkor a nyomtatvány hibátlan, de szerintem nem jó, ha 1,6% az adómérték, ha viszont az 1,6% -al számolom ki az adóelőlegeket a nyomtatvány hibát jelez. Igaz sárgával, elvileg így be lehet küldeni. Melyik a helyes?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!