Vettem egy irodaszéket Lengyelországban, kell erről nyilatkoznom hivatalosan hogy Budapestre vittem?
Figyelt kérdés
A lengyel cég adott egy papírt, ezt a határon alá kell íratni, vagy elég nyilatkozni, hogy Budapestre hoztam és kész? Elvileg nekik vissza kell küldenem ezt a papírt, hogy elvittem a széket másik országba. Nem egyértelmű, hogy a határon valakivel ezt alá kell íratni, vagy elég ha én nyilatkozom?
Nettó számla, kb 100 000 Ft az egész. Családi program volt itt, impulzus vásárlás volt, nem tudtam, hogy ilyen macera EU-n belül átvinni egy fotelt.
jan. 22. 18:00
2/8 anonim 

válasza:

#hamarabb küldte #Vele foglalkozni,euban vagyunk
4/8 anonim 

válasza:

Ha céges számlát kértél, akkor azért kaphattad nettóban, mert közösségen belüli ügylet. Ennek feltétele, hogy az áru elhagyja az eladó országát. Ezt kell igazolni a nettó számlához, ezért kérik azt a papírt.
5/8 A kérdező kommentje:
Azt értem miért kaptam nettó számlát, az lepett meg, hogy egy papíron ki kellett töltenem mikor, milyen autóval hagyom el az országot. Ezért gondoltam ezt ellenőrzi valaki, de akkor ezek szerint ez be mondására megy?
jan. 23. 06:49
7/8 anonim 

válasza:

Az EU-ban vetted.
Nem fogod elhinni.
A húgom Írországban él. 5 éve volt. Nyáron itthon voltak. Nálunk vették meg az IKEA bútorukat, mert szállítással együtt is olcsóbb volt, mint ott. 😁
8/8 A kérdező kommentje:
#7, és hova fizették az ÁFÁt, ez a nagy kérdés :D
febr. 6. 08:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!