Kell áfát fizetni itthon ha Lengyelországból ÁFA mentesen vásárolok közösségi adószámmal?
Figyelt kérdés
Alanyi mentes katás vállalkozásom van.2020. jún. 14. 15:30
1/9 anonim válasza:
Mit vásárolsz? Terméket? Szolgáltatást? Milyen összegben?
2/9 A kérdező kommentje:
Táplálék kiegészítőt eladásra.
Több százezer forint értékben.
2020. jún. 14. 18:35
3/9 anonim válasza:
Ha éves szinten ~2.500.000 forint feletti a beszerzés, akkor kell elgondolkodni ezen.
4/9 anonim válasza:
Alanyi mentes katasnak mióta van közösségi adószáma ?
5/9 anonim válasza:
Ha kér, akkor miért ne lehetne? Én is alanyi mentes vagyok és van közösségi adószámom.
6/9 anonim válasza:
Nem semmi, ezt nem tudtam. De hát akkor eldönti hogy a magyar vagy a lengyel áfát akarja fizetni.
Én maradnék a lengyelnel bár az se valami csoda.
7/9 anonim válasza:
Ez azért nem éppen döntés kérdése :)
8/9 anonim válasza:
De, mert 10e eur értékhatárig lehet hogy nem használja a közösségi adoszamot és lengyel áfával fizeti meg. Felette már nem, így onnantól nem opcionális.
9/9 anonim válasza:
Pontosan. Ezért írtam én is a harmadik válaszomban a ~2.500.000 Ft-ot (ez ugye a 10.00€-s határ). Alatta nem kötelező megadni a közösségi adószámot, így a lengyel áfa megy rá, felette pedig nem választás kérdése. Ha már most megadtad a közösségi adószámodat, akkor az problémás lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!