Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » NAV bejelentés segítség?

NAV bejelentés segítség?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Egy céget szeretnék bejelenteni több illegális tevékenység miatt.

Az lenne a kérdésem, mivel úgy látom kötelező beírni a bejelentő, ergo a saját adataimat, a nevemet kiadhatják az bejelentett cégnek? Nem szeretném ha kiderülne hogy én tettem a bejelentést, de úgy látom nincs anonim módja ennek.

Köszönöm szépen a választ!

2023. máj. 3. 14:59
 1/4 anonim ***** válasza:
Hivd fel a navot es kerdezd meg.
2023. máj. 3. 15:06
 2/4 anonim ***** válasza:

Igen, kötelező.

Pár éve névtelen bejelentésre nem indítanak eljárást, mert sokan a névtelenség mögé bújva szemétkedtek másokkal. Erre a NAV-nak nincs sem ideje, sem kapacitása.

"a nevemet kiadhatják az bejelentett cégnek? "

Nem adnak ki ilyen adatot, mint ahogy téged sem értesítenek arról, hogy mi lett a bejelentésedre indított vizsgálat eredménye.

Azt viszont tudnod kell, hogy ha olyat állítasz, amiről később kiderül, hogy alaptalan volt, és rosszindulatból tetted azt, vagy bosszúból, következményei lehetnek rád nézve.

Az sem baj, ha tudod, nem minden ügyben a NAV az illetékes hatóság.

"több illegális tevékenység miatt."

Kicsit konkrétabban...

2023. máj. 3. 16:34
 3/4 A kérdező kommentje:
Adócsalásról van szó. Konkrét dokumentumaim (“bizonyítékok”) nincsenek de mivel a cégnél dolgoztam tudok ezt azt, adatokat, dátumokat stb
2023. máj. 3. 21:23
 4/4 anonim ***** válasza:
Adócsalás sokféle létezik. Mi az amire gondolsz, mert nem biztos, hogy az adócsalás, ebből kifolyólag az sem biztos, hogy a NAV az illetékes hatóság eljárni benne.
2023. máj. 5. 05:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!