Bejelentés nélküli foglalkoztatás feketemunka, na de az "ügyvezetői segítség"?
Az, ha fizet érte
Ha nem fizet, azt max akkor hiszi el a nav, ha a tulaj felesége vagy
Jelentsen be egyszerűsítettel, ha alkalmi segítségről van szó
2: miről beszélsz ??
Mesélek:
Még pár éve ismerőssel csináltam egy vállalkozást. Én lettem az ügyvezető.
A céget bejegyezték, bekerültem ügyvezetőnek. Már 3 hómapja megvolt a cég amikor ellenőrzés jött.
Szépen mentem is a hősök tere mellé oda ahol a gyúrós gyerek kanyarodott a mercivel és halálos balesetet okozott, mert ott volt a nav, felvették a jegyzőnykönvet.
Kedd du jegyezték be a céget, engem a könyvelő szerdától tett be oda ügyvezetőnek.
tehát kedd este és éjjel én feketén nem dolgoztam a cégben. Utána még 2 évig nulla forintért voltam benn, ez látszódott is a papírokon, tehát ingyen, feketén, nem végeztünk munkát.
Már nem emlékszem, de ez a feketén alvás éjszaka nekem 50 vagy 80 ezrembe került.
Nem, nem dolgozhat feketén. Megoldható hogy be legyen úgy jelentve hogy azon napokra kap pénzt amikor aláír valamit, havi pár ezer forint a járuléka és béke van. Nem nagy dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!