Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Miért jó a főnökömnek? Megéri...

Miért jó a főnökömnek? Megéri még így is neki?

Figyelt kérdés

Elég jóban vagyunk kis cég (kft)10 emberrel.

Mondta ha tudok számlát a cég nevére írassam és akkor odaadja az áfát.

Nyilván olyat amit el tud számolni.

Nekem is jó persze mert minden 100e ftból ad nekem 27.000ft-ot.

Csak kíváncsi vagyok.

2023. ápr. 25. 18:51
 1/5 anonim ***** válasza:
72%

Tegyük fel, hogy egy 100.000 Ft + ÁFA értékű mobiltelefonról van szó.

Ő kifizeti neked az áfát, amit vissza is tud igényelni, így pusztán már ennyiből "nullszaldós lenne". De emellett neki keletkezik egy 100.000 Ft-os költségszámlája is, amivel csökkentheti az adózás előtti eredményét, ezáltal az adófizetési kötelezettségét.

2023. ápr. 25. 19:03
 2/5 A kérdező kommentje:

Így már tiszta.

Köszönöm a választ.

Szóval akkor mindkettőnknek megéri

2023. ápr. 25. 19:11
 3/5 anonim ***** válasza:
81%
Mindenkinek megéri, de főleg neki. A számlát elviszi a könyvelőnek és zsebrevágja a számlán szereplő összeget. Veled meg megeshet, hogy jól kitolsz magaddal, mert esetleg nem annyi lesz a garancia ha nem természetes személy neve szerepel a számlán.
2023. ápr. 25. 19:52
 4/5 A kérdező kommentje:

Építőanyag ilyesmiről van szó.

Sóder cement ilyenek....

2023. ápr. 25. 20:26
 5/5 anonim ***** válasza:

Konkrétan így (is) "csinálják" a társaságoknál a fekete pénzt.

Valójában nem fizeti ki neked a nettó árát, de a cég pénztárából ki tudja venni és másra használni a kapott számla alapján.

2023. ápr. 26. 05:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!