Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogy működik az amikor költözé...

Hogy működik az amikor költözés miatt nagy mennyiségű saját használt cuccok eladók és a NAV elfogadja hogy ez nem üzleti tevekenyseg?

Figyelt kérdés
Ugyanakkor Arról van szó hogy az évi 600000 Ft nál több lesz tehat adozni valahogy mégis kell viszont nem kell hozzá vállalkozói mert bizonyítani tudom emailekkel hogy ezeket a cuccokat Kínából rendeltem több mint öt éve. Azért fontos mert vannak közte bontatlan jatek drón modellek is. Akkoriban ez volt a hobbim. Ra lehetne fogni nav által elméletileg hogy új dolgokat adok kell gyakorlatilag bizonyítani tudom hogy nem egeszen azok. (Jókora részük olyan típus ami már nincs forgalomban ugyanakkor bontatlan)
2023. márc. 17. 09:41
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

A kérdésedre itt a válasz:

"Ra lehetne fogni nav által elméletileg hogy új dolgokat adok kell gyakorlatilag bizonyítani tudom hogy nem egeszen azok. "

Ennyi. Ha tiszta a lelkiismereted, és ráadásul bizonyítani is tudod az állításod, akkor mi a gond?

Nekem is vannak ruhák, amiket kaptam és soha nem hordtam őket. El lesznek adva, NAV-tól függetlenül, nem őrizgetem őket. Lesz közbe olyan is, amit ki sem bontottam a csomagolásból. Ez attól még saját holmim, ami már nem kell és nem pedig új dolgokkal való kereskedés.

Kereskedés (üzletszerű tevékenység) az, amikor valamit azért szerzel be, hogy haszonnal eladd. Ha ez a szándék nem volt mögötte, akkor nincs mitől tartani.

Ha pedig meghaladja az évi 600 ezer forint bevételt a saját ingóságaid értékesítése, és el kell kezdened számolni belőle az adóköteles jövedelmet, és ha fizetnivalód lesz, akkor azt rendezed, a lőtéri kutyát nem fogja érdekelni az e-mailed.

2023. márc. 17. 20:10
 12/14 anonim ***** válasza:
Sőt, ha van egy feleséged vagy anya, apa, vagy mindenki, akkor a felét, harmadát, negyedét adják el ők, és akkor már 4x600 ezres bevételetek is lehet egy év alatt, amit a nav meg sem fog tudni!
2023. márc. 17. 20:19
 13/14 A kérdező kommentje:

"Ennyi. Ha tiszta a lelkiismereted, és ráadásul bizonyítani is tudod az állításod, akkor mi a gond?"

Sok mindenről volt szó, gondol nem.

"Ha ez a szándék nem volt mögötte, akkor nincs mitől tartani.". Szóval a NAV algoritmus már szándék olvasó is. Helyes.

2023. márc. 17. 20:51
 14/14 anonim ***** válasza:

Te is csak kötekedsz?

"Szóval a NAV algoritmus már szándék olvasó is. Helyes."

Nem az. Nyilván egy vizsgálódás alkalmával nyilatkozattételre szólítanak fel. A mesédből pedig világossá válik, hogy nem üzletszerűen végezted az értékesítést.

Életem során több száz jegyzőkönyvet olvastam már utólagos ellenőrzésekkel kapcsolatban. Talán kicsit több gyakorlatom van benne, mint Neked. De azért köszi a gúnyt.

2023. márc. 18. 05:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!