Lesz-e így szabálytalanul igénybe vett járulékkedvezményem?
Sziasztok.
3 gyermekes anya vagyok. Férjemmel együtt vagyok, mindketten keresünk.
Az adókedvezmény nyilatkozatot egyedül én töltöm ki, úgy, hogy a 3 gyerek után járó kedvezményt én veszem igénybe, a férjemtől mindent vonnak.
A fizetésem ugyan nem elegendő ahhoz, hogy teljesen kimerüljön a kedvezmény, de figyelembe veszik a járulékoknál is, és így már kimerül teljesen a kedvezmény.
Gondolom, hogy ezzel semmi gond sincs!
Viszont mi van akkor, ha a munkabéren kívül van egyéb jövedelmem? Jelesül ingatlan bérbeadásból van majdnem 2 millió forintos éves jövedelmem. (persze ezután negyedévente befizetem az SZJA előleget)
Ugyebár, ha ezt is figyelembe vesszük, akkor már bőven van annyi adóköteles jövedelmem, hogy ki legyen maxolva a csal. kedvezményem.
Ha én továbbra is a munkabéremnél kívánom, hogy figyelembe vegyék a kedvezményt, és így a járulékkedvezményt igénybe veszem, akkor ez jogosulatlan igénybevételnek minősül?
Hiszen ha jobban belegondolunk, akkor járulékkedvezményre nem lennék jogosult, csak az adóalapot (munkabér + ingatlankiadásból származó bevétel) csökkentő csal. adókedvezményre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!