Kötelezhető-e az örökös, hogy az örökhagyó szabálytalanul felvett és gondatlanul eljáró bank hitelének behajtására. Felel-e az örökös az örökhagyó meggondolatlanságáért?
Igen.
Igen.
De az örökségről le lehetett volna mondani a jegyzőnél.
Kötelezhető-e az örökös, hogy az örökhagyó szabálytalanul felvett és gondatlanul eljáró bank hitelének behajtására
Az megvan, mekkora hülyeséget kérdezel?? Kötelezni a behajtásra? Kit? Az örökös aztán nem hajt be semmit... fizetni fog...
Hát ez tényleg eléggé furcsára sikeredett :D
"szabálytalanul felvett és gondatlanul eljáró bank hitelének"
Szabálytalanul felvett hitel? Ez mégis mit jelent? Hamis okmányokkal vagy fizetésigazolással? Mert másképp nem nagyon lehet szabálytalan - de az meg már bűncselekmény.
Gondatlanul eljáró bank? Aztán mégis mit kell ez alatt érteni?
Az örökhagyó olyan hitelt vesz fel életében, amilyent csak akar - az örökös meg visszautasíthatja az örökséget a hagyatéki tárgyaláson.
Persze, ha van egy 5 milliót érő ház és rajta mondjuk 1 millió tartozás, akkor nyilván nem célszerű lemondani róla, mert akkor a pozitív és a negatív örökségről is lemond az örökös (azaz a tartozással együtt a házról is lemond).
Kérdező, nyugodtan írd ki ide is, amit nekem írtál privátba (3-as vagyok), mert ez azért jelentősen megváltoztatja a helyzetet.
Az én tanácsom: első körben közjegyzőhöz mennék, aki annak idején tárgyalta a hagyatékit és annak függvényében, mit mond a közjegyző, második lépésként megkeresnék egy ügyvédet, aki segít jogilag rendezni/ esetleg megtámadni a banki szerződést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!