Hol tudom bejelenteni melyik szervnél ha egy diákszövetkezet szabálytalanul jár el és folyamatosan hülyének nézi a diákokat?
Erről nem a szövetkezet tehet, hanem hely, ahova ki lettél közvetítve.
Én is jártam már így, mikor még régen diákmunkáztam (Aréna Pláza - mozi büffé konkrétan). Nem adták ki a szünetet egész nap, enni, inni és wc-re se tudtam elmenni. Ráadásul volt ott valami hulye krva szőke menedzser asszony (elnézést a keresetlen szóhasználatért), aki nagyon durván és lekezelően beszélt diáktársaimmal és velem is. Nem lehetett vele mit kezdeni.
Jeleztem az iskolaszövetkezet felé, hogy milyen gondjaim támadtak azon a helyen és az volt a megoldás, hogy egyszerűen nem mentem oda többet. Sajnos ez ilyen. Tudja jelezni a szövetkezet a tag panaszát a munkahely irányába (ha egyáltalán akarja), de nem nagyon tudnak az ilyen senki, felfuvalkodott asszonyokkal mit kezdeni, mint az a drága menedzser volt.
Így visszagondolva diákéveimre, elég sok igazságtalanság fordult elő bizonyos helyeken (tesco kasszában voltam még sokat).
A diákszövetkezet a munkáltatói jogokba nem szólhat bele. Ő csak közvetít diákokat munkára.
Ha a munkáltató engedi, hogy egy diákszövetkezet irányítsa úgy, hogy azzal még a munka törvénykönyvével is szembe megy, ott már nagy a baj. :)
Ilyenkor mindegy, hogy kinek az "utasítására", de a munkáltató sért szabályt, az pedig a kormányhivatalokban található munkaügyi felügyelőségre (hatóságra) tartozik. Ott kell panaszt tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!