Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Kriptovaluta adózás. Esetleges...

Kriptovaluta adózás. Esetleges NAV ellenőrzéskor hogyan fognak ellenőrizni?

Figyelt kérdés

Bugyuta példaként: 5 millió forintot kiutalok a bankszámlámra. Tegyük fel ez a bevételem. Ezt vallom be az adóbevallásban. Szépen leadózom a 15%-át, azaz 750.000-et.

Az adóhatóság abból fog kiindulni hogy 5 milla érkezett a számlámra és rendben vagyunk hogy befizettem 750 ezret?

Mi újság van nagyobb összegnél? Nem érdeklődnek hogy mégis hogyan hoztam össze vagy valami? És ha érdeklődnek hogyan bizonyítsak? Tranzakciótörténettel vagy hogy? :)

Nagyon jó lenne ha olyan is írna, akinek konkrét példája van ezzel kapcsolatban vagyis tapasztalata.

2022. dec. 27. 21:32
 1/4 anonim ***** válasza:
A NAV telefonos ügyfélszolgálatát kellene keresni, elmagyaráznak mindent.
2022. dec. 27. 21:54
 2/4 anonim ***** válasza:
Igen tranzakciótörténettel, törvényileg MINDEN váltásról (crypto -> cryptot is beleértve) vezetned kell egy táblázatot. Ezt van amelyik exchange megcsinálja helyetted, van amelyik nem.
2022. dec. 27. 23:42
 3/4 A kérdező kommentje:

Még egy kicsit megtekerve a dolgot:

Kriptotőzsdére befizetek ->

Felhőbányász céghez utalok a tőzsdéről ->

Visszautalok a kriptotőzsdére

Itt is van nyílván tranzakciótörténet a tőzsdén, de a ki és visszautalás eltérő összegeit úgy kell "megmagyaráznom" hogy még a bányászcégtől is kell igazolás?

A bányászcég egy példa, mást is mondhatnék.

És olyankor mi van ha a közbenső vállalat vagy bármi ahol megfial a pénzem/kriptóm nem állít ki igazolást vagy csak annyit hogy xből lett y aviszontlátásra?!

2022. dec. 28. 00:00
 4/4 anonim ***** válasza:
Passz, nem vagyok könyvelő, érdemes elmenni egyhez egy tanácsadásra.
2022. dec. 28. 00:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!