NAV ellenörzi a bankszámlákat?
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy NAV ellenőrzi a bankszámlára érkező összegeket? Ha igen, akkor ezt mekkora összeg felett teszi meg?
Saját dolgaidat évi 600 ezer forintig minden gond nélkül eladhatod, de ha már pl. a 4. mosógépet vagy tévét adod el, ott esélyes, hogy idővel gyanút fognak.
A NAV nem ellenőrizget bankszámlákat, maximum a bak jelenti, ha gyanús pénzmozgást tapasztal.
Értem kösz.
És mi számít nagy összegnek?
Már úgy értem, ha jön megy az összeg akkor mi az ami pl. gyanús?
Illetve éves szinten mi az az összeghatár, amit a bank már jelenteni fog?
2 millió felett, de jelentik a pár százezrest is, ha "gyanúsnak" vélik.
Azt, hogy "gyanús" alatt a bankok mit értenek, mi nem tudjuk.
Nekem jött 2 millió feletti összeg, de cégtől, és végkielégítés címén, tehát azt valószínűleg nem jelentették.
... egyébként nagyobb esélyed van arra, hogy NAV-os próbavásárlásba futsz bele, mint arra, hogy figyelgetik a bankszámládat.
A NAV alapból nem figyeli, mert sem kapacitása, sem joga nincs hozzá. Viszont banktitokról is köteles információt kiadni a bank, ha az adóhatóság megkeresi őket ilyen ügyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!