Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Szeretnék alkalmazást fejleszt...

Szeretnék alkalmazást fejleszteni egy embernek, milyen kötelezettségeim vannak a NAV felé?

Figyelt kérdés

Programozó vagyok, és az egyik ismerősömön keresztül kaptam egy felkérést egy webalkalmazás elkészítésére. Nem szoktam rendszeresen ilyeneket csinálni, és a kapott összeg csak 140 ezer forint lenne, ha ezek számítanak. Szeretnék minden tisztán csinálni, de nem vagyok jártas az adózásban, így kellene egy kis segítség.

Kell számlát adnom? Ahhoz, h számlát adjak vállalkozónak kell lennem? Milyen kötelezettségeim vannak a NAV felé? Kell szerződést írni?

2022. okt. 17. 21:04
 1/1 anonim ***** válasza:
92%

"Kell számlát adnom?"

Kell.

"Ahhoz, h számlát adjak vállalkozónak kell lennem?"

Nem feltétlen, lehetsz adószámos magánszemély is.

"Milyen kötelezettségeim vannak a NAV felé?"

Adó befizetése (hogy milyen és mennyi, az egy külön kérdést megér), adóbevallás készítése ami biztos. Lehetnek egyéb bejelentési kötelezettségek is.

"Kell szerződést írni?"

Nem minden esetben kötelező, de a saját érdekedben ragaszkodj hozzá.

2022. okt. 17. 22:22

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!