Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » A főnök négy év munkaviszony...

A főnök négy év munkaviszony után ma ezekkel a papírokkal állított be és közölte, hogy csak ha hétfőig aláírjuk akkor tudnak fizetést adni. Mit tehetek? Betegállomány?

Figyelt kérdés

Annyit közölt még, hogy az alvállalkozót lekapcsolták (ehhez nekem mi közöm?)

Akinél most bejelentésre kerültem ahhoz sincs munkaszerződés (kollégáknak se) Se adóigazolás, se bérpapírok, semmi.

Ennek fényében mit írjak a papírra?

Lehet a járulékok sem kerültek befizetésre vagy levonásra sem...

Iratok:

[link]

[link]

[link]

Mit lehet tenni? Táppénz aztán várni? Van értelme ilyen bélyegző nélküli papírokat látatlanba kitölteni egyáltalán?

2022. okt. 7. 22:36
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:

20-as válaszoló:

Hivatalosan vagyunk foglalkoztatva, vannak munkaszerződéseink (kivéve az utolsót) bérpapírok egy része is. Évről évre ott van minden az adóbevallásokban (jövedelemigazolások).

A NEAK honlapján az adatbázisban benne vagyunk.

A nyugdíj egyéni számlás kimutatáson (egyeniszamla.onyf.hu) nem látszanak a befizetett összegek 2021 től napjainkig (kivéve február március hónap..

Meg a fentebb említett ebev.nav.gov. hu oldalról is a legérdezésnél minden hónaphoz azt írja a pdf-be hogy "nincs rendelkezésre álló adat az adott időszakra"...

2022. okt. 15. 09:29
 22/32 anonim ***** válasza:

Lehetséges, hogy nem nyújtottak be havi 08-as bevallásokat rólad a NAV-hoz (azért nincs rendelkezésre álló adat). Ilyet akkor nem kell benyújtani, ha nem fizette ki az adott havi bért a munkáltató. Amint kifizette (akár utólag is) be kell nyújtani.

Ha fizetett bért, mégsincs benyújtva azokról a hónapokról a NAV-hoz a havi bevallás, akkor a munkáltató az adatszolgáltatási kötelezettségét nem teljesíti, tehát bírságolható érte.

Mivel az egyéni nyugdíjszámlán február, március hónapra vannak csak adatok, ezek szerint csak arról szolgáltattak adatot a NAV-hoz még akkor is, ha egyébként fizettek bért más időszakra is. Ha egyáltalán fizettek.

"Megszűnt a munkahely" konkrétan mit jelent? Mivel írtam, hogy gyakorlatilag ilyen nincs egyik napról a másikra...

2022. okt. 16. 06:30
 23/32 anonim ***** válasza:

Bocsi, ez nem ide szólt:

"Megszűnt a munkahely" konkrétan mit jelent? Mivel írtam, hogy gyakorlatilag ilyen nincs egyik napról a másikra...

2022. okt. 16. 06:35
 24/32 A kérdező kommentje:

Fizettek munkabért, de mondjukebben is volt azért csavar, mert a munabérfizetést is volt, hogy "payroll" cégen kerezstül tették, viszont az adóbevallásokban M30 ban minenhol ott volt az összesítésben, ráadásul átutalással fizettek mindíg is, ezért sem akarok belemenni a továbbiakban borítékozós dolgokba!

Én nem értem miért jó ez bárkinek is, hogy csinál egy céget, egy rakás alkalmazottat átvesz, aztán szétbirságoltatja magát, meg nem foglalkozik semmivel a továbbiakban a NAV felé...

Ez gazdasági bűncelekmény, ha bizonyítást nyer,. hogy előre eltervezett, de gondolom nem nyer bizonyítást az esetek 99%-ban. Úgy meg jó buli biztos... Különben minek csinálnák nem?

2022. okt. 17. 10:31
 25/32 anonim ***** válasza:

" ezért sem akarok belemenni a továbbiakban borítékozós dolgokba!"

Én sem ajánlom.

Hát elég érdekes a történeted, az biztos.

A lényeget fentebb már leírtuk, azt, hogy Te belemész vagy sem, Te döntöd el.

A NAV adatszolgáltatás hiányát (ha tényleg az) azért kezdeném rendezni az adóhatóság bevonásával miután megszűnt minden kapcsolatom a céggel.

2022. okt. 18. 03:48
 26/32 A kérdező kommentje:

Na, hozták az Újabb fecnit... (munkaszerződés).

"Pusztaradvány" az új munkáltató székhelye, (Gateron Black kft)

Gondoltam megnézem már ezt a petőfi u 21.-et, de nem ment be a google autó...

Látjátok?

Vannak akiknek bármit lehet...

Minden megy tovább...

(30 éve kb)

Belinkeljem? Érdekel valakit? :D

2022. okt. 19. 20:27
 27/32 A kérdező kommentje:

"A NAV adatszolgáltatás hiányát (ha tényleg az) azért kezdeném rendezni az adóhatóság bevonásával miután megszűnt minden kapcsolatom a céggel."

Elmegy a NAV is az anyjába! Oda...

Küldik majd megint a hülye kérdőívjüket, én a lekérdezések között semmit se látok majd "nincs adat" felirattal kb...

A májusi adóbevallásba meg majd minden rendbe lesz!

Ott lesznek végig a kifizetett jövedelmek...

Valakiknek egyszerűen nem kell járulékat fizetnie na!

Meg fizetett szabadságot se.

Mehetnek a paragrafusosok a bánatba!

Szerintetek?

2022. okt. 19. 20:31
 28/32 A kérdező kommentje:

Ígérni persze most is ígértek fizetésemelésről, táppénzről stb, de amikor konkrétan rákérdeztem, hogy oké nagyon jó, de mi lesz a fizetett szbadsággal, meg a pótlékokkal?

Területi vezető az (állítólagos alvállalkozó - nem tudom valójában, hisz nem igazoltattam) jeenlétében jelentette ki, hogy hát az itt továbbra sem lesz!

Miközben átnyújtotta a munkaszerződést a fent említett cég bélyegzőlenyomatával, amiben ugye az MT. 116-117§-t idézi...

2022. okt. 19. 20:36
 29/32 A kérdező kommentje:
Minden hónapba járhatna ide a NAV bármelyik embere, minden hónapba hoznának itt a "fönökök" másik munkaszerződést....
2022. okt. 19. 20:39
 30/32 A kérdező kommentje:

"miután megszűnt minden kapcsolatom a céggel"

Eddig se volt vele semmilyen (élő) kapcsolatom, gyakorlatilag még a munkaszerződést se vitték el június óta amit aláírtunk... :D

Az se kellett nekik!

Kollégám jövőre menne nyugdíjba, állunk csak mint a hülye az ügyben...

A jelenlegi pusztaradványi céghez október elsejétől vagyunk bejelentve a másik meg ki se jelentett.

2022. okt. 19. 20:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!