Ha nincs munkam/ munkakereso vagyok/ s komoly mutetem lesz, ami 8 het betegallomany altalaban akinek munkaviszonya van. Igy en kaphatok valami segitseget? Vagy nekem nem jar semmi?
Figyelt kérdés
2022. máj. 22. 08:59
1/2 anonim válasza:
Ha van 3 éven belül legalább egy év biztosított jogviszonyod akkor jár a 90 nap állás keresési járadék. Bár az sem erre való, mert az is abból indul ki, hogy aktívan keresel munkát.
Szóval pusztán ezekre a körülményekre külön nem jár semmi.
2/2 anonim válasza:
A táppénz a betegség miatt kieső munkabért hivatott pótolni. Neked ugye nincs kiesés, miért is járna?
Ha 30 napnál rövidebb ideje nincs munkád, az első napon indítasz egy egyéni vállalkozást, keresőképtelen állományba veteted magad és jár táppénz a minimálbér után. Ha 30 napnál hosszabb ideje nem vagy biztosított, ezt buktad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!