Ma egy vásárló a boltban kártyával fizetett és én véletlenül nem bankkártyával ütöttem ki a pénztárból, hanem kp-val. Ebből lehet komoly gond? Szóltam a főnöknek is. Kisbolt vagyunk és csak beugró eladó vagyok. Nem mondta, hogy tegyem be én a pénzt
Szia!
Ne streeszelj, a bevétel attól még megvan, be van ütve, csak rossz fizetési módra, nem is lett volna joga elkérni tőled a pénzt.
Akkor lett volna kellemetlen, ha utána bemegy egy NAV-os és a pénztárgép alapján leszámolja a kassza tartalmát, mert azért bírságolhat is, ha az eltér. De így napzárás után már nincs mitől félj.
Könyvelésügyileg pedig mi a bankkártya terminál zárószalagját szoktuk alapul venni, mert az a tuti.
Ez most biztató volt köszönöm!
Tehát pénz ügyileg nem lesz hiány ugye? Mert csak a fizetési mód tér el.
Nem lesz hiány. Ha nagyon kasszát akart volna számolni, akkor nyílván kp-ban hiányzik a kasszából, viszont láthatja a napi termiálszalagból, hogy pont annyival tér el. De a kisboltosok nem nagyon szoktak foglalkozni a kassza tartalmával, csak kiveszik este, benne hagyják talán a váltót, azt kész.
Te korrekt voltál, mert tájékoztattad, ennél többet nem kell tenned, de azért legközelebb jobban figyelj, mert a NAVos viszont tényleg büntethet, nem egy ilyen történetet hallottunk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!