Itthon 25 éves kor alatt mennyi lehet a max bevétel ami után nem kell adózni?
Sajnálom ha buta kérdés, de nagyon kezdő vagyok ebben.
20 éves vagyok és van egy online boltom, ahonnan külföldről fognak majd rendelni (ha jól alakul, főleg az USA-ból).
Nem tudom, hogy ez számít-e, de jelenleg nincs munkahelyem, tehát ez nem egy "másodállás" lenne.
Ha majd jól megy a bolt, akkor lennék majd KATÁs, de most nem lenne pénzem havi 50 ezret fizetni ameddig nem indul be (vagy addig nem kell fizetni ameddig nincs bevétel?).
Szóval ha mondjuk összejönnek 600 ezer, ami elég lenne egy évre, hogy fizessem a KATÁt, akkor fizetném, de addig viszont ez nálam nem opció.
Úgy tudom, hogy van egy max összeg, amit ha megkeres az ember, vagy kap valahonnan, akkor az után még nem kell adózni.
Még egyszer elnézést ha butaságokat mondtam, tényleg nem értek hozzá annyira.
A válaszokat előre is köszönöm! (Legalábbis ami érdemi).
Évi 600.000 Ft lenne adómentes abban az esetben, ha nem üzletszerűen árulnál dolgokat (pl. megunt cuccokat eladod a neten), de mivel üzletszerű tevékenységről van szó, 0 Ft. Az első forint jövedelemtől kezdve adóznod kell.
Nem kérdezel butaságot, de célszerű megkeresned egy könyvelőt (legjobb, ha adótanácsadó is egyben), és a pontos számok ismeretében ki tudjátok találni, hogy mi lenne az ideális számodra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!