Ha már kiutalták a csedet az adókedvezmény nélkül, akkor azt már csak jövőre tudom visszaigényelni?
Figyelt kérdés
Nem jól lett beküldve a csed, ezért nem vették figyelembe a 30 év alatti anyák kedvezményét. Ma utalták a decemberit. Ha még gyorsan beküldjük a hiánypótlást, akkor még kiutalják a maradék összeget most, vagy már csak az adóbevallásban tudom érvényesíteni? És ha utóbbi, akkor a 2024-esben vagy a 2025-ösben. Mert decembert érinti, de most kaptam meg januárban ugye.jan. 3. 10:31
1/2 anonim válasza:
Hiába most kaptad meg januárba, az a decemberi "béred"
A 2024évi szja bevallásban tudod érvényesíteni. Visszamenőleg nem fogják kiutalni.
2/2 anonim válasza:
Utólag nem érvényesíti a folyósító szerv az ellátásban a kedvezményed.
Mivel 2025. január 10-ig kifizették az ellátást, ezért az még az előző adóévhez tartozónak számít (2024. adóév), tehát a kedvezményt 2025. május 20-ig benyújtandó SZJA bevallásban visszamenőleg érvényesítheted.
Ha nem fizették volna ki 2025.január 10-ig, akkor az már a következő adóév (2025. adóév) jövedelmének számítana hiába 2024. decemberre jutó ellátás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!