Hogy tudom visszaigenyelni az elmaradt adokedvezmenyt?
Magzatra nem vettem fel az adokedvezmenyt tavaly 2021ben. Mostmar igen. De az elmaradt 6 hónapot milyen úton módon tudom érvényesíteni?
Vagy azt ilyenkor kifizetik?
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__gyas-..
Ebben az esetben többen is leírtuk,HR-es is, hogy sehogy.
Amúgy ha tévednék a kérdés feltevőjében… vagy valaki más idetévedn:
a màjus 20-ig beküldendő/ jóváhagyandó adóbevallásnál tudnád visszaigényelni, ha van annyi adóalapod, amibe ez belefér.
Azzal a kitétellel, hogy most a visszadó miatt csak akkor tudod majd még külön igényelni, ha több adót fizettél be a 2021-es évben, mint amennyi a visszadó maximuma
Nagyon csúnya tévedésben vagy.
A családi kedvezmény megelőzi a visszatérítést sorrendben.
És ezt hogyan kell elképzelni abban az esetben, ha a visszadót megállapítják és visszautalják február 15-ig, míg a családi adókedvezmény visszaigénylése az adóbevallás időszakára marad?
Én komolyan kérdezem, mert pont ebben a szituban vagyok és jó ideje igyekszem tájékozódni a témában.
Ha 500 e ft adót fizettem be (most mondtam valamit) és mondjuk 3 hónapra jár a családi adókedvezmény magzat után 2021-ben, amit utólag, egy összegben kívánok majd igényelni, akkor most kitöltöttem a visszadó nyilatkozatot, visszakapok 500 ezret és a családit már nem lesz miből igényelnem utólag, egy összegben.
Ha befizettem 1,5 millió adót a fenti egyéb feltételek változatlanul hagyása mellett, akkor visszadóban visszautalnak 809 ezret, adóbevalláskor pedig még igényelhetők egyösszegben a 2021-re járó egyéb kedvezmények (pl. családi, nyugdíj, vagy egészségpénztári adójóváírás, stb.). Az én értelmezésemben a sorrend teljesen értelmezhetetlen ezen esetekben.
Ha ez a kérdező AZ a kérdező, akkor nem is kommentelnék a továbbiakban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!