Lakóautót hogyan éri meg vásárolni?
Minden hirdetésben nettó ár szerepel. Pl 20millió+áfa azaz kb 25 millió.
Magánszemély vagyok, tehát 25 ért kéne megvennem, tehát azon felül , hogy több pénzem fog benne állni ha 1-2 év múlva eladom akkor én csak nettó áron fogom tudni ,tehát elbukom az áfát. Tegyük fel, hogy nincs infláció és nem értéktelenedik a kocsi akkor én 20M ért el tudom adni azaz buktam 5M-t.
Ha cég vagyok akkor 20+áfáért tudom eladni tehát pénzemnél vagyok.
Aki ilyet vesz, hogy oldja meg? Céget alapít? Nem tudom azt megéri -e a sok költségével a cégnek.
Kérdező, hogy érted a cégalapítást...?? Csupán abból a célból, hogy nettó áron vehessen vki lakóautót?
Szerinted nem tűnik fel a NAV-nak, hogy egy nulla érdemleges gazdasági tevékenységet folytató cég hiphopp visszaigényel 5 mio ÁFA_t...???
NYakonvágnak, mint a huzat! :-D
Pár hete egy másik főokos gyerek akart arra vállalkozást alapítani, hogy nagyker áron vehessen magának üdítőt... :-D Mert látta, hogy a szomszéd kisbót mennyiért veszi, és óhborzalom mennyi árrést tesz rá...
Azt hitte, hogy majd az ő heti 4-5 darab üdítőjére is ugyanolyan áron szállít a nagyker, mint egy boltnak heti raklap mennyiség rendelésénél...
:)))
Most ez komoly?
Tényleg nem tudom, hogy éves szinten hány napra kellene neked, mert azt írod, hogy pár nap alatt már jobb bérlés helyett venni. Hát tudja a fene.
Az a huszonöt misi akkor be van fektetve egy autóba, aminek értéke folyamatosan megy le, közben bármi is történhet vele, és tovább zuhanhat az értéke, hiába a biztosítás.
Azt gondolod, hogy majd egyszer csak eladod amikor jónak látod, és hú de nagyot kaszálsz rajta, vagy legalábbis visszakapod a 25 misit plusz haszonnal, vagy nem tudom, mit képzelsz.
Arra nem gondolsz, hogy ha csak néha kell, akkor akkor kölcsönzöd, és csak annyit fizetsz, és a megmaradt pénzt meg úgy fekteted be, ahogy akarod, ennyiből már vállalkozhatsz is, vagy lakást vehetsz, amit bérbe adhatsz, stb. és máris lenne valami, amiből nem sajnálnád kiperkálni azt a bérleti díjat.
Hát igen... Kb. mintha egy tini örökölt volna 25 misit, és épp az első neki megtetsző dologra el akarná tapsolni a pénzt, úgy gondolkozik.
Mindegy, felőlem vehet egy kamionnyi jégkrémet is.
25M ből lakást nem igen veszel, ha igen akkor abból van havi 100E bevételed. Állampapírból 1x% kamatra beteszed dupláját megkerested.
Egybként ha épp nem használod a lakóautót is ki tudod adni és akkor a 25M -s kocsit havi 1M ért adod ki.
A lényeg inkább az lett volna, hogy elég aránytalanul sok az a 27% áfa veszteség. Ha egy lakást veszel ott 5% az áfa, használt lakásoknál 0.
25 misiből már lehet venni lakást, és kicsit több lenne a havi bevétel, mint 100E. Az állampapírnál meg számolni kell az inflációval is, stb. és nem valami értékálló befektetés.
Na de azt csinálsz, amit akarsz, hadd ne legyek a kéretlen pénzügyi tanácsadód pláne ingyen. Vegyél felőlem tíz lakókocsit, tuti, nagyobb rá a kereslet ám, mint a lakásra, hogyne. Nyilván még a kockázat is kisebb vele, semmi gondod nem lehet vele. Természetesen így van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!