Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Lakóautót hogyan éri meg...

Lakóautót hogyan éri meg vásárolni?

Figyelt kérdés

Minden hirdetésben nettó ár szerepel. Pl 20millió+áfa azaz kb 25 millió.

Magánszemély vagyok, tehát 25 ért kéne megvennem, tehát azon felül , hogy több pénzem fog benne állni ha 1-2 év múlva eladom akkor én csak nettó áron fogom tudni ,tehát elbukom az áfát. Tegyük fel, hogy nincs infláció és nem értéktelenedik a kocsi akkor én 20M ért el tudom adni azaz buktam 5M-t.

Ha cég vagyok akkor 20+áfáért tudom eladni tehát pénzemnél vagyok.

Aki ilyet vesz, hogy oldja meg? Céget alapít? Nem tudom azt megéri -e a sok költségével a cégnek.

2022. szept. 21. 11:15
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
77%

magánforgalomban nincs nettó-bruttó. Annyiért adod el, amennyiért akarod.

Bármit veszel, a párizsitól a lépegető exkavátorig, magánemberként bruttó árat fizetsz. ű

2022. szept. 21. 11:22
 2/17 anonim ***** válasza:
64%

Minden új jármű áfás, viszont amikor te adod el akkor már nincs külön áfa.

Ha cégként veszed, az más kérdés persze, akkor cégként áfásan tudod csak tovabbadni.

Lényegében a bruttó árral számolj és kész.

A lakoauto egyébként sem a megérésről vagy a sporolasrol szól.

2022. szept. 21. 11:26
 3/17 A kérdező kommentje:

Lehet , hogy magánforgalomban nincs , de mivel a vásárlók trükköznek szerintem és cégre veszi a nagyrészük ezért a hirdetések java is áfás. Azaz ha megveszem akkor kifizetem az áfát, ha eladom akkor pedig elbukom.

Ugyanis ha mindenki 20+áfáért hirdet azonos tudású kocsikat akkor én hiába akarnám magánszemélyként 25ért adni senki nem venné meg. Mert ha ő egy cég akkor inkább a 20+áfás árat fogja választani hiába bruttóba ugyan annyi a kettő. Sőt még lehet akkor is inkább másikat vesz ha az 24+áfa.

Ha véletlen jön egy magánszemély vásárló akkor neki lehet megéri az enyémet venni.

2022. szept. 21. 12:14
 4/17 anonim ***** válasza:
73%
Valsz jobban jössz ki, ha bérelsz, amikor szükséged van rá.
2022. szept. 21. 12:14
 5/17 anonim ***** válasza:

Hát szerintem se az évszázad befektetése a lakóautó. Miről van szó, hogy ennyire szükséged van rá? Valóban folyamatosan kell, ill. rosszabbul járnál, ha bérelnél, amikor csak kell?

Esetleg nem lenne jobb használt lakóautót venni magánszemélytől? De azzal, hogy később eladni szándékozol, vagyis rövid távra tervezel... hát... Vagy így akarod megúszni a telet egy bérlakás helyett? szerintem talán vannak más megoldások is, nem csak a lakóautó.

2022. szept. 21. 12:36
 6/17 anonim ***** válasza:
36%
Továbbra se értem, miért hangsúlyozza ki, hogy nettó áron tudná továbbadni.... Senkit nem érdekel, hogy a meghirdetési árban mi van benne. EGy fix összeg. Kész.
2022. szept. 21. 12:43
 7/17 anonim ***** válasza:
Akkor add el nettó 25m-ért, gond letudva :)
2022. szept. 21. 15:04
 8/17 A kérdező kommentje:

Nettó 25ért senki nem venné meg , csak bruttó 25 ért, ezért kell kihangsúlyozni.

Ha rövid távra bérelnék akk jobban jönnék ki ez igaz. Mindig új kocsi, nem kell bajlódni vele amikor nincs rá szükség, nem kell adókat fizetni stb..

De ha évente 2 hétnél több időre kell akkor már nem feltétlen jó ötlet. Napi 40-50e ft a költsége a bérlésnek. És a bérlésnél szintén bejön az áfa kérdése.

2022. szept. 21. 16:06
 9/17 anonim ***** válasza:
Honnan tudod h mennyi lesz par ev múlva az ara?
2022. szept. 21. 16:41
 10/17 anonim ***** válasza:
A költségeknél még számolj: adó, biztosítás, esetleges tárolási költségek, évente olajcsere, x évente gumicsere + egyéb javítások.
2022. szept. 21. 17:11
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!