Könyvelő miért az Én ügyfélkapummal akar belépni?
"Tévhit, hogy anélkül nem tud dolgozni. De tud."
Na a sok dilettáns. Nem tud mindent, vannak ügyek amiket csak webes ügysegéddel tud intézni amihez nem jó a meghatalmazás. Vagy megadod az ügyfélkapudat vagy te intézed el.
Könyvelő vagyok. Minden, ami a könyveléshez szükséges, megoldható a saját ügyfélkapummal, ha az ügyfél előzőleg meghatalmazott.
A könyvelő ügyfélkapu használata nagyobb felelősséget jelent a könyvelő számára. Pl. késedelmes adóbevallás.
Az ügyfél ügyfélkapuja lehetőséget teremt arra, hogy bizalmas adatokhoz is hozzáférjen a könyvelő. Pl. az eeszt-n keresztül az egészségügyi dokumentumaihoz.
Akkor mondd el kérlek, hogy hogyan módosítasz székhelyet egy egyéni vállalkozónak, vagy hogyan indítasz el szüneteltetést?
Félreértés ne essék, nekünk is minden ügyfélre van egyke meg önkormányzati meghatalmazás is és több ok miatt is a saját ügyfélkapunkat használjuk. De azt ne állítsuk, hogy minden ügyet el lehet intézni könyvelői meghatalmazással.
Amiket felsoroltok, azok nem könyvelői feladatok. Természetesen a könyvelő kénytelen segíteni ezekben is, de akkor az ügyfél belép a saját ügyfélkapujába úgy, hogy a könyvelő ne lássa a belépési adatokat. Amikor a könyvelő végzett, akkor kilépnek az ügyfélkapuból.
Ha az ügyfél megadja a belépési adatait, akkor tudomásul veszi, hogy ezzel a könyvelő vissza is élhet. Tehát az ügyfél dönti el, hogy mennyire bízik a könyvelőben, de a könyvelő nem kényszerítheti, hogy adja meg a belépési adatait.
7, az én könyvelőm megoldotta a tevékenység módosítást egykével
Mese habbal. Ev tevékenységet csak a webes ügysegéden lehet módosítani, ami nem működik meghatalmazással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!