Mit tudok csinálni, ha a Posta folyamatosan ÁFÁ-t akar fizettetni az olyan külföldi csomagokra, amiknél már megfizettem az ÁFÁ-t?
Erre gondolsz? [link]
Ennél a folyamatnál be kell nyújtani egy felülvizsgálati kérelmet. Ez 5000 Forintba kerül, csak ezt nem írja le a cikk.
A Posta ezt írja:
"Rendeléskor kifizettem az áfát a külföldi webáruházban, de a Magyar Posta is szedett be áfát a küldemény kézbesítésekor. Miért van ez? Mi a teendő ebben az esetben?"
"A nagyobb külföldi webáruházak már regisztráltak az IOSS rendszerbe, ami lehetővé teszi számukra, hogy a megrendelt termék utáni áfát már rendeléskor beszedjék. Ilyen esetben a Magyar Posta az elektronikus küldeményadatokkal együtt egy speciális kódot kap a külföldi postától, mely igazolja, hogy az adott küldemény után az áfát előzetesen beszedték. Amennyiben a kód megfelelő, és a NAV a vámkezelés során visszaigazolja ezt a tényt, áfa már nem terheli a küldeményt. Előfordulhat, hogy a speciális IOSS kód nem megfelelő, ebben az esetben a NAV áfafizetésre kötelezi a címzettet. Amennyiben a címzett nem ért egyet a kiszabott áfa összegével, érdemes felülvizsgálatot kérnie. Erre vonatkozóan információk a posta.hu/vam oldalon találhatók."
Ők is felülvizsgálatot írnak megoldásnak. De az nem jó a díja miatt.
Szándékosan ilyenek, sokan inkább orr hagyják nekik.
Magyarország
Szerintem is direkt csinálja a Posta, valszeg tojnak bele a vámon dolgozók és kapásból ráverik mindenre. Az 5000 forintos felülvizsgálati díj meg szánalmas még enyhén kifejezve is.
Én a helyedben megpróbálnék EU-n belüli áruházakból beszerezni inkább, persze tudom vannak cikkek, amiknél ez egyszerűen nem járható út, mert nincs.
2. Itt azt írjak h a kereskedőtől kell visszakerni
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-ker..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!