Nincs autóm még is kaptam gépjárműadóra értesítést a NAV-tól?
És ez hogy lehet??? Mit mondtak...???
Személyi igazolvány nélkül SEMMIT nem lehet a nevedre írni.... Még ha vki a hátad mögött vett is volna bármit hivatalosan a nevedben...
"mert mint kiderült 2 autó szerepel a nevemen :/"
Ez mégis hogy' sikerült? Engem is érdekelne. Téged nem érdekel kérdező, hogy miért van 2 autó is nyilvántartás szerint a tulajdonodban, amikor soha nem volt kocsid?
"Nekem idén 2 autó után jött, pedig 1 van."
Az se rossz... :)
"de ha 21 éves lennék és se autóm se jogosítványom, akkor tele pofával körbe röhögném a nagybetűs HIVATALT"
21 évesen biztosan én is ezt tettem volna. Azóta "felnőttem", és inkább intézkedek röhögés (gúnyolódás) helyett.
Ma már be sem kell menned, ha van ügyfélkapud. ePapíron intézhető szinte minden.
#17.
Értem a gondolatodat, de mit is kellene tenni?
Te azt mondod NINCS, ám ezt a tényt egy olyan hivatal ellen kell(ene) bizonyítanod, akiknek a nyilvántartása szerint VAN autód.
Ilyenkor elég nehéznek tűnik az a bizonyos "intézkedés".
"Ilyenkor elég nehéznek tűnik az a bizonyos "intézkedés"."
Most őszintén, mi ebben a nehéz?
Létezik egy országos gépjármű-nyilvántartás. Mindent vissza lehet bontani odáig, hogy miként került autó a nevedre, ha szerinted sosem volt és most sincs.
Már azzal intézkedsz, hogy írsz a NAV-nak egy szerelmes levelet, miszerint nincs és soha nem is volt gépjármű a tulajdonodban és üzembentartója sem voltál soha egynek sem. Kéred a gépjárműadó felülvizsgálatát. Nyilván nem fogják a leveled a kukába dobni, hanem utána néznek és válaszolnak rá.
A válasz alapján megy az ember tovább, ha szükséges...
De ha szerinted kifizetődöbb az, hogy inkább otthon ülsz a fotelban, akkor tedd azt. Jó egészséget hozzá...
Sehol sem állítottam, hogy ez kifizetődő szemlélet, de az alábbi példa alapján talán mégis.
Kb. 3 évvel ezelőtt kaptam hasonló hivatalos értesítést az önkormányzattól, miszerint a város másik végén van a nevemen egy garázs, aminek a villanyóráját biztonsági okokból le kell szerelni (elavult, bontásra város garázssoron)
Miután fogalmam nem volt hogy miről van szó, semmit sem reagáltam.
Pár hónap múlva a helyi energia szolgáltató is levele írt, melyben közölték,hogy a polgármesteri hivatal indítványozására, megtörtént a villanyóra leszerelése.
Újabb hónapok teltek el, amikor arról kaptam értesítést, hogy a garászsoron a bontási munkák is elkezdődtek.
Végül több mint egy év elteltével, arról tájékoztattak, hogy a lakásszövetkezet és az áramszolgáltató között: "kommunikációs problémák léptek föl, és valamennyi eddigi levelüket tekintsem tárgytalannak".
Nos, ezek alapján értékeltem úgy: amennyiben biztosan tudom, hogy egy adott ügyben nem vagyok érdekelt, akkor a kilincselés, üzengetés, bizonyítás stb. helyett, kifizetődőbb otthon maradni.
Természetesn helyzete válogatja, hiszen nincs két egyforma eset, és nincs két egyforma ügyfél.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!