Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » 24 éves vagyok van már gyermek...

24 éves vagyok van már gyermekem. Így fogok majd tudni vissza igényelni adó pénzt év végén?

Figyelt kérdés
2022. aug. 16. 12:54
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%

19: a férj is igénybe veheti a családi kedvezményt - kivéve, ha feketén dolgozik ugyebár...

Pár hónapja volt itt hőbörgős kérdés, hogy miért csak X összeget tud visszaigényelni, miért nem a maximumot.... Aztán kiderült, hogy minimálbérre volt bejelentve, a többit zsebbe kapta. Adó-járulékfizetés nélkül. És ő volt felháborodva, hogy a feketén kapott lóvé után nem tud visszaigényelni.... Egyszerűen nem értette, hogy csak azt lehet visszaigényelni, amit BEFIZETETT a közösbe...

Nagy a homály... hogy finoman fogalmazzak.

2022. aug. 17. 09:06
 22/35 anonim válasza:
75%

20-as, kellemetlenül buta vagy

kiváncsi lennék, neked van diplomád? jól fizető állásod?

nem értem, miért turkálsz más pénztárcájában amúgy

az meg, hogy valaki ne lehetne fiatalon jó szülő, egyenesen nevetséges

miért ne lehetne? én is mindig fiatalon szerettem volna anya lenni, persze ha adott minden feltétel, és abban a helyzetben vagyok, hogy amit lehetett, azt megteremtettem hozzá, ami inkább a szerencse műve (a stabil, kiegyensúlyozott párkapcsolat), abban pedig pont szerencsém volt, így 24 évesen szültem a fiam, tervezett volt

sosem vágytam diplomára, és nem is érdekelt soha olyan szakma, amit az egyetemen tanítanak, így nem mentem, nem is bántam meg

annyi ostoba, felsőbbrendú érzéssel megáldott diplomás “értelmiségi” van, hogy dunát lehet velük rekeszteni, de az igazán intelligensek tudják, hogy nem diploma kérdése az intelligencia, így azok kerülik az ilyen begyöpösödött, kínos felfogású embereket, mint amilyen te vagy

mellesleg diploma nélkül jobban keresek mint a legtöbb diplomás ismerősöm

remélem a karót még ki tudod húzni olyan mélyről

a kérdésre válaszolva pedig, jól írták páran előttem, ha br433.700 felett keresel, akkor afeletti összegre vonnak szja-t, abból tudod majd adóbevalláskor érvényesíteni, ha nem kérted év közben😊

2022. aug. 18. 09:32
 23/35 A kérdező kommentje:

22

Nagyon szépen köszönöm.

Igen nekem sincs diploma meg amúgy sem akartam...

Azért mert valakinek nincs diplomája meg nem ment egyetemre adtol még nem buta...

Én is nagyon sok olyan embert ismerek akiknek van diploma meg fa*ság aztán boldi eladó mert egyszerűen nem tud el helyezkedni...

Akkor miről is beszélünk?

Nekem ez így jó. 🙏 Van szép gyermekem, van szép életem, nem vagyok másért nekem bőven elég enyi😊

24 éves több minden el értem a magam módján mint egyes emberek..

A házra vissza terve nem örököltem semmi házat, ezt mi vettünk a saját pénzünkből... 🙏😊

Nem vagyunk agyhalottak ahogy a diplomások gondolják 😂

Jó ez így ahogy van 😘

2022. aug. 18. 11:22
 24/35 anonim ***** válasza:
100%

"kiváncsi lennék, neked van diplomád? jól fizető állásod?"

Igen és igen. Szofrverfejlesztő vagyok.

"az meg, hogy valaki ne lehetne fiatalon jó szülő, egyenesen nevetséges"

Nem azt írtam, hogy lehetetlen, hanem, hogy manapság nem jellemző. Kivételek mindig vannak.

"az igazán intelligensek tudják, hogy nem diploma kérdése az intelligencia"

Ez így van. Nekem sem volt diplomám 35 éves koromig. Ismerek ostoba diplomásokat és intelligens diploma nélkülieket is.

Az viszont szerintem nem vitatható, hogy diplomával a kézben sokkal nagyobb az esélye, hogy jól fizető munkahelyet kapjon az ember. Itt is van kivétel pl. a tanárok, ahova kell a diploma, de nagyon alacsony a fizetés.

"remélem a karót még ki tudod húzni olyan mélyről"

Aláírom, lehet, hogy karót nyelt vagyok bizonyos tekintetben.

"Azért mert valakinek nincs diplomája meg nem ment egyetemre adtol még nem buta..."

Egyetértek. De azért a diplomások között kevesebb a buta. Ja, amúgy helyesen "attól".

"Én is nagyon sok olyan embert ismerek akiknek van diploma meg fa*ság aztán boldi eladó mert egyszerűen nem tud el helyezkedni..."

Akkor vagy büfészakra járt, vagy emberileg életképtelen. Aki egy kicsit is talpraesett, normális diplomával az könnyedén elhelyezkedik.

"24 éves több minden el értem a magam módján mint egyes emberek.."

Tisztelendő. De remélem meg is tudsz adni mindent a gyereknek.

"A házra vissza terve nem örököltem semmi házat, ezt mi vettünk a saját pénzünkből... 🙏😊"

Erre kíváncsi vagyok. Egy gyerekre nincs CSOK. Nem örököltetek. Ilyen fiatalon max nagyon jó fizetésből lehet összeszedni egy ház önerejét. Vagy valahol az Isten hátamögött van a ház, ahol 5 millióért már tudsz házat venni, de az meg meglehetősen ingerszegény környezet.

2022. aug. 18. 14:08
 25/35 A kérdező kommentje:

24

Te ne remélj semmit...

Nincs semmihez közöd.. Annyira ossztani akarod itt az észt.. De nem a suliba vagy kedvesem.. 🤣

2022. aug. 18. 14:14
 26/35 anonim ***** válasza:
100%
Ez a megnyilvánulás csak megerősít abban, hogy igazából küszködsz és nincs elég pénzed a gyerekvállaláshoz.
2022. aug. 18. 14:17
 27/35 A kérdező kommentje:

26

Te minden tudó 🤣🤣

Meny és sepreges a saját portádon kedves 👎🤣

2022. aug. 18. 17:42
 28/35 anonim ***** válasza:
100%

"Te mindent tudó 🤣🤣

Menj és sepregess a saját portádon, kedves"

Tessék, kijavítottam neked. :)

2022. aug. 18. 19:56
 29/35 A kérdező kommentje:

28 😱

Legyen annyi a jövedelmed, amennyit az adóbevalláson feltüntettél!😂

Puszi 😘

2022. aug. 18. 23:17
 30/35 anonim ***** válasza:
75%
#29: Annyi is. :) Alkalmazottként dolgozok, full fehéren, hazai cégnek.
2022. aug. 19. 08:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!