Van egy 21 és egy 24 éves gyermekem. A 21 éves fiam autista. Tudomásom szerint családi pótlékot és járadékot is kap utána a volt feleségem. A 24 éves lányom főiskolára jár. Technikusi végzettsége van neki. Rokontartásra kötelezhető vagyok?
ha vita lesz, vagy per, akkor az is számít amit otthagytál, bár jog szerint igényt tarthattál volna rá
én még autót sem hoztam el, csak pár ruhámat ... régen volt, és sosem volt vita köztünk az anyagiakról, utólag sem
Utolsó én megegyezek a feleségemmel 30 ezer gyerektartásba és, hogy ő 30. ezret utal lakás kifizetésre már meg is van oldva a lemondás. Persze az nincs belefoglalva, de ha ugyan annyi az összeg akkor semmi sem jön megy.
Vannak kiskorú gyermekeid?
A rokontartást már nem kell a saját károdra is fizetned. Látogatod őket, mert ha ők nem akarják akkor érdemtelenségre hivatkozva megszüntethető.
"Akkor vagy kötelezhető rokontartásra, ha az a te, és a családod megélhetését nem veszélyezteti."
Ezt írtam. Köszönöm, hogy az egyetlen jogilag helytálló, tárgyilagos választ lepontoztátok. Szavazzátok le ezt is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!