Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » 24 éves vagyok van már gyermek...

24 éves vagyok van már gyermekem. Így fogok majd tudni vissza igényelni adó pénzt év végén?

Figyelt kérdés
2022. aug. 16. 12:54
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
75%
És az ilyenek szaporodnak... :(
2022. aug. 16. 13:55
 12/35 anonim ***** válasza:
81%

Tényleg faék egyszerűségű az egész, és nem érti....

[link]

Tartok tőle, hogy ezt is túl bonyolult lesz értelmeznie....

2022. aug. 16. 13:56
 13/35 anonim ***** válasza:
78%
Bérkalkulátorban pontosan meg tudod nézni, hogy mennyit tudsz igénybevenni. Profession-on pl. Írd be a keresőbe, könnyen kifobja!
2022. aug. 16. 15:18
 14/35 A kérdező kommentje:

13

Köszönöm..

Legalább te nem nézed le a másikat így ismeretlenül sem..

Ezt a világot éljük már hogy ismeretlenül is le tudjuk nézni a másikat,mert ugyebár könnyű le nézni a másikat..

Na mindegy... Köszönöm! 😊😊😊

2022. aug. 16. 16:21
 15/35 anonim ***** válasza:
81%
Nézd, manapság az ember diplomát szerez, karriert épít és csak később alapít családot. Az ilyen fiatalon való gyerekvállalás már csak az aluliskolázott rétegre jellemző. A 25 év alatti kedvezményt bruttó 433 ezerig lehet teljesen igénybe venni, márpedig az nem egy egetverően magas fizetés, pláne nem elég a gyerekvállaláshoz. A kérdésedből nem is úgy néz ki, hogy lenne egy jó fizetéssel rendelkező párod, azon kívűl tényleg 5 perc alatt ki lehet keresni ezeket az infókat. Mindezek egyértelművé teszik, hogy nem te vagy a legélesebb kés a fiókban.
2022. aug. 16. 16:45
 16/35 anonim ***** válasza:
100%
15: Igazán nem vagy előítéletes tényleg... Ha azt nézzük 24 éves korig akár még is lehet csinálni az egyetemet és el is lehet helyezkedni
2022. aug. 16. 17:52
 17/35 anonim ***** válasza:
18%

#16: Oké. Megcsinálja az érettségit, 18 éves. Elvégez egy BSc-t, már 21 éves. Ha normális munkahelyet is akar, ahhoz kell pár év, márpedig ő azt írta, hogy 24 éves és már van gyereke, azaz legjobb esetben is 23 évesen esett teherbe. Az ember nem szokott a diplomázás után 2 éven belül lebabázni, hacsak nem akar menthetetlenül kiesni a munkaerőpiacról.

Mondom: az ilyesmi akkor működik, ha van egy párja, aki el tudja tartani.

2022. aug. 16. 20:55
 18/35 A kérdező kommentje:

Figyelj, adtol mert van egy gyermekünk képzeld el van szép életünk..

Nincs diplomám, bolti eladó vagyok, a párom képzeld el építő iparba dolgozik a szakmájában 😊

Azért mert szültem 20 éves az nem azt jelenít hogy nincs szakmám vagy hogy nincs életünk. Saját házban lakunk, nem albérlet meg nem anyucinál..

Vagy ha már valaki szül 20 és 25 között az már felelőtlen?

De mindegy is...

Nyomjátok el magatokat 😅

2022. aug. 16. 23:02
 19/35 anonim ***** válasza:
100%

"24 éves vagyok van már gyermekem. Így fogok majd tudni vissza igényelni adó pénzt év végén?"

Nyilván ez azon múlik, hogy mennyi lesz hozzá a jövedelmed.

Mivel a 25 év alattiak bizonyos keretösszegig SZJA-t nem fizetnek, ezért ha nem vontak Tőled SZJA előleget a munkáltatók, akkor abból nincs is mit visszaigényelni. Ha vontak, akkor nyilván van.

A gyermekek utáni adókedvezmény érvényesíthető a levont járulékból is, tehát ha SZJA-t nem is vont a munkáltató a korodra való tekintettel, attól még a járulékkal kapcsolatban érvényesíthető.

Valamint a gyerekek után járó kedvezmény esetén nem feltétlenül egy adókedvezményre jogosultról beszélhetünk, hiszen van "párod", aki szintén jogosult lehet rá. Tehát ha nálad nem is, de nála érvényesíthető.

2022. aug. 17. 04:20
 20/35 anonim ***** válasza:
28%

"Figyelj, adtol mert van egy gyermekünk képzeld el van szép életünk.."

Ez relatív. Van, akinek az is szép élet, hogy Mucsajröcsöge alsón eléldegél, nem hal éhen, de egy kirándulást sem tud megengedni magának.

"Nincs diplomám, bolti eladó vagyok, a párom képzeld el építő iparba dolgozik a szakmájában 😊"

Ezek nem épp agyonfizetett munkák. Ketten jó esetben kerestek együtt nettó 350-400 ezret. Ez azért elég szűkös manapság egy család fenttartásához.

"Azért mert szültem 20 éves az nem azt jelenít hogy nincs szakmám vagy hogy nincs életünk. Saját házban lakunk, nem albérlet meg nem anyucinál.."

Oké, gondolom örököltetek egy házat, így nem kell albérletet fizetni, ez könnyebbség, de 20 évesen még kölyök az ember, nagyon kevesek érettek még ilyenkor a gyerekvállalásra.

"Vagy ha már valaki szül 20 és 25 között az már felelőtlen?"

Manapság sajnos nagyrészt igen. Mert ilyenkor szokott lenni az, hogy besikerül a baba (nem volt tervezve) és "majd lesz valahogy" alapon meg is születik.

2022. aug. 17. 08:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!