Normális, hogy fodrásznál nem lehet kártyával fizetni?
Figyelt kérdés
Megcsinálta a hajam, kérdezem mennyi az annyi, 5k veszem elő a kártyát, csak készpénz? Miért? Mert még nincs a vállalkozóim kiváltva, így nem lehet kártyával fizetni. Szóval elvesztettem 15 percet amíg találtam egy automatát, és vettem fel kp-t. Egy ilyen barbershopban voltam. Ez normális?2022. aug. 3. 18:46
11/26 anonim válasza:
Szerintem normális, én eddig még minden fodrásznál kp-ban fizettem, nem is láttam terminált csak a nagyobb cégek üzleteiben.
Kis hal, minek foglalkozna kártyás fizetéssel?!
Futárnál is többször előfordult, hogy nem működött a terminál, szóval biztosabb a készpénz és nincs vele gond, meg nem tudják lenyúlni.
12/26 anonim válasza:
#8 Tévedés, ha pénztárgép kötelező, akkor köteles kártyát is elfogadni.
13/26 anonim válasza:
12: fodrásznál kötelező a pénztárgép ?
Mert én még egy maszeknál sem láttam.
14/26 anonim válasza:
Nem, te tévedsz 12. Nem kötelező akkor sem. Mutasd meg a jogszabályt pls, ami előírja. De lelövöm a poént. Nem fogod megtalálni, mert nincs ilyen. Az elektronikus fizetést köteles biztosítani. Aminek több módon is meg tud felelni, kártyaelfogadás nélkül is.
15/26 A kérdező kommentje:
10 soha nincs nálam készpénz. 2020as éveket írjuk, nem az 1920asakat.
2022. aug. 4. 01:19
16/26 anonim válasza:
Teljesen komolyan, miért lett törölve az a válasz, hogy a legkisebb gond a kártya, nagyobb az, hogy feketén dolgozik???
17/26 anonim válasza:
#16: az én válaszom os törölve lett, nyilván ami nem tetszik a kérdezőnek, azt törölteti. Szuper.
18/26 anonim válasza:
Aki meg jót ír (pl 14), azt meg kinullázzák. Sok értelme van.
19/26 anonim válasza:
#18 Ugyan nem én pontoztam le a 14-es választ, de teljesen megértem a lepontozás okát. Ez egy tipikus a kákán is csomót kereső válasz, ugyanis az lehet, hogy a jogszabály szerint nem csak a kártyás fizetés lehetséges, mint elektronikus fizetés, de gyakorlatban mégiscsak a kártyás fizetés az egyetlen értelmes opció. Mondd már meg nekem, hogy hány kisboltban vagy éppen fodrásznál lehet mondjuk azonnali átutalással fizetni? Én még egy ilyet sem láttam...
20/26 anonim válasza:
19, attól, hogy te nem láttad, létezik, és a 14-nek teljesen igaza van. Nem a terminál kötelező.
Én pl írószerben rendszeresen vásárolok úgy, hogy ott utalok, mert nincs terminál. De a nyomtatótonert is így veszem (Zeg mindkettő), mert ott sem lehet kártyával fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!