Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Most, hogy lassan lecseng az...

Most, hogy lassan lecseng az első sokk, mik a terveitek a KATA után (ha kiestek belőle)?

Figyelt kérdés
Én személy szerint átalányadózni fogok. Én már tavaly is rengeteg büntetőadót fizettem a külföldi partnerek után (3 nagy külföldi partnerem van, mindegyikük 3 millió feletti kifizetéssel), így nekem az átalányadóra történő átállás már nem lesz akkora sokk.

2022. júl. 21. 14:23
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

A jóval nagyobb összeg egy dolog, de valahogy a magyar ügyfél valamilyen "munka robotnak" néz és beledumál mindenbe, variál hetekig, oda-vissza változtat mindenen. A külföldi meg azért keres meg, mert tudja, hogy Te mit csinálsz és neki az kell. Nem a saját lázálmait akarja rajtad keresztül, mint egy eszközzel próbálgatni.

De nem akartam "magyarkodni", nincs semmi bajom ezzel az országgal, legalábbis nem általánosítanék, de ez tapasztalat.

2022. júl. 21. 17:51
 12/15 anonim ***** válasza:
Átalányadó. Azon kevesek közé tartozom, akiknek így még kevesebb is lesz az adója. Mellékállás, évi 2.000.000 Ft alatti bevétellel. De ettől függetlenül felháborít, hogy ezt így és ilyen hirtelen kellett megváltoztatni.
2022. júl. 21. 18:11
 13/15 anonim ***** válasza:
Eddig miért katáztál akkor?
2022. júl. 21. 20:45
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Elrendezem a kiszámlázandó dolgaimat és még július végén szüneteltetem.

Szeptemberben nyilatkozom, hogy átállok az átalányadózásra, de alvó vállalkozással. Gondolkoztam ezen ez évi 2 millió adómentesen megoldáson, de most egy kicsit pihentetek mindent mert már belefájdult a fejem ez után a 2 hét után.

Az egyik partneremhez elmegyek alkalmazotti jogviszonyba, néhány partneremet elveszítem, néhánynak tudok feketézni.

Úgy számolom a bevételem nem lesz kevesebb vagy legalábbis nem jelentősen. Ha aktív átalányadózó lennék 140 ezer lenne a havi adóm plusz a havi könyvelési és egyéb díjak, összesen kb. 160 ezer. Ennyit nem vagyok hajlandó adózni ennek a retkes államnak. Ha nem kerülne ennyibe minden, ha nem lenne ilyen szar az egészségügy, a kormány, akkor leadóznám ezt a 140 ezret. Amíg van választásom addig a saját zsebembe fogom hajtani a pénzt, nem az államéba.

2022. júl. 22. 08:37
 15/15 anonim ***** válasza:
13: Igazából nem tudtam róla, hogy az is lehetőség. De ha maradt volna a KATA akkor lehet, hogy maradok mert cserébe annyira egyszerű volt az egész rendszer. Most majd bele ke tanulni
2022. aug. 14. 07:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!