Most, hogy lassan lecseng az első sokk, mik a terveitek a KATA után (ha kiestek belőle)?
A jóval nagyobb összeg egy dolog, de valahogy a magyar ügyfél valamilyen "munka robotnak" néz és beledumál mindenbe, variál hetekig, oda-vissza változtat mindenen. A külföldi meg azért keres meg, mert tudja, hogy Te mit csinálsz és neki az kell. Nem a saját lázálmait akarja rajtad keresztül, mint egy eszközzel próbálgatni.
De nem akartam "magyarkodni", nincs semmi bajom ezzel az országgal, legalábbis nem általánosítanék, de ez tapasztalat.
Elrendezem a kiszámlázandó dolgaimat és még július végén szüneteltetem.
Szeptemberben nyilatkozom, hogy átállok az átalányadózásra, de alvó vállalkozással. Gondolkoztam ezen ez évi 2 millió adómentesen megoldáson, de most egy kicsit pihentetek mindent mert már belefájdult a fejem ez után a 2 hét után.
Az egyik partneremhez elmegyek alkalmazotti jogviszonyba, néhány partneremet elveszítem, néhánynak tudok feketézni.
Úgy számolom a bevételem nem lesz kevesebb vagy legalábbis nem jelentősen. Ha aktív átalányadózó lennék 140 ezer lenne a havi adóm plusz a havi könyvelési és egyéb díjak, összesen kb. 160 ezer. Ennyit nem vagyok hajlandó adózni ennek a retkes államnak. Ha nem kerülne ennyibe minden, ha nem lenne ilyen szar az egészségügy, a kormány, akkor leadóznám ezt a 140 ezret. Amíg van választásom addig a saját zsebembe fogom hajtani a pénzt, nem az államéba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!