Adóbevallás - Elképzelhető, hogy az első házasok kedvezménye azért nem jelenik meg a visszatérítendő sorban, mert az SZJA visszatérítés magasabb mint ez az összeg?
Egyszerű, 1 munkahelyes adataim vannak.
Ami most a bevallásban van:
- Bér
- Levont járulékok
- SZJA visszatérítés sorok (amit már utaltak)
- Első házasok kedvezménye
Ezeket kitöltve nullás a visszatérítés ( a NAV tervezet nem kalkulált automatikusan az első házasok kedv-vel).
Köze lehet a házasok résznek az SZJA-hoz?
406.000 SZJA jött vissza
480.000 a családi kedvezmény és 130.000 körül az első házasság. Összesen ez 610.000. Én azt gondoltam, hogy emiatt jár még vissza.
(Családit azért nem írtam a kérdésbe, mert azzal még bajlódok, a házasságit akartam kideríteni, hogy azért nullás-e mert SZJA-ból vonják-e. Ezek szerint igen.)
Ha 406 ezer forint adót fizettél be összesen, akkor nem kaphatsz vissza 610-et. Ha nem fizettél be, nem tudsz a semmiből visszaigényelni.
Az első házas kedvezmény egyébként 5 ezer havonta, ez egy évben 60, a 130 sehogy nem jön. De mint írtam, már minden befizetett adótat visszakaptad. A családi kedvezménnyel se bajlódj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!