Első házasok kedvezményem hogyan?
Figyelt kérdés
ESZJA, ugyfélkapunk keresztül szeretném visszaigényelni az első házasok kedvezményét. De nem értem mit kell kitölteni, hogy májusban egyben kapjam meg az adott összeget, nyilván a tavaly (május-december), mert áprilisban volt az esküvő.2022. márc. 2. 19:50
1/4 anonim válasza:
Be kell írni az időszakot, a párod adatait és jogosultaági hónaponként 33.335 forintot.
2/4 anonim válasza:
Rámész, hogy módosítani akarod a tervezetet, van valami olyasmi felül, hogy "gyakori mezők", rákatt, kifog jönni pár gyakori témakör, megkeresed az első házasok kedvezményét és kitöltöd értelemszerűen. Mikorra jár, ki a férjed, mi az adószáma és 33.335 forint szorozva x hónappal. Én utána már csak rászoktam kattintani, hogy ellenőrzés és automatán jelzi, hogy melyik mezőket kell még kitölteni. Pl. a visszaigénylési adatoknál. Akkor csinálod jól, ha a legvégén kijön az egyenlegedben annyiszor 5 ezer forint visszaigényelhető összeg, ahány hónapban jogosultak voltatok a kedvezményre.
4/4 A kérdező kommentje:
Koszonom! Sikerult!
2022. ápr. 28. 12:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!