Most, hogy lassan lecseng az első sokk, mik a terveitek a KATA után (ha kiestek belőle)?
Figyelt kérdés
Én személy szerint átalányadózni fogok. Én már tavaly is rengeteg büntetőadót fizettem a külföldi partnerek után (3 nagy külföldi partnerem van, mindegyikük 3 millió feletti kifizetéssel), így nekem az átalányadóra történő átállás már nem lesz akkora sokk.2022. júl. 21. 14:23
3/15 anonim válasza:
Mi előrehozzuk a külföldre költözést. Az áprilisi választások után döntöttük el, hogy nem maradunk Magyarországon, de eddig 1-2 éven belüli költözést terveztünk, így viszont módosult a terv és legkésőbb idén év végéig szeretnénk elhúzni innen. Értelemszerűen a munkát is ott fogom folytatni, munkahelyet nem kell váltanom.
5/15 A kérdező kommentje:
"a munkát is ott fogom folytatni, munkahelyet nem kell váltanom." - ...magyarul Te nem vagy KATA-s, vagy csak bújtatott foglalkoztatásban voltál az.
2022. júl. 21. 14:53
6/15 anonim válasza:
Mellékállású KATA-ból átalányadóra megyek át.
Az adóterhem nem fog nőni, akár csökkenhet is.
2-4 millió/év között jött ki a mellékesem a vállalkozásdiból.
Ami változik, hogy eddig nem kellett könyvelő az évi pár számlámhoz, most már kelleni fog.
7/15 anonim válasza:
Én még vacillálok, 80 százalékban magántanítványokból élek, de mindig volt 1-2 csoportom nyelvsulinál, meg alkalmanként 1-1 tolmácsolás, fordítás. Szóval egyelőre maradok katás, és csak magánban tanítok, vagy később ha esetleg lenne lehetőség annyi egyéb megbízásra, amire már érdemes dupla annyi járulékot kifizetni, akkor átállok átalányadózásra.
8/15 anonim válasza:
Átalányadó és áremelés, meg 1-2 új ügyfelet igyekszem még bezsúfolni és akkor kb ugyanitt tartok anyagilag. Hosszabb távon kiterjesztem a tevékenységemet a nyugat európai piacra, és ha ez sikerült, elhúzok ebből az országból.
9/15 A kérdező kommentje:
8-as...igen, ez egyébként akár még jól is elsülhet sok szempontból. Engem is sokáig korlátozott a 12 milliós éves keret, átalányadónál ennek a duplája lesz. Bár a terveim között inkább az szerepelt, hogy kevesebb munkával ugyanennyi pénzt keresni, nem több munkával többet, de addig kell ütni a vasat amíg meleg. Biztos lesz idő, amikor vissza fogom sírni, hogy sokat "kell" dolgoznom.
2022. júl. 21. 17:46
10/15 anonim válasza:
A külföldi piaccal épp azt tervezem elérni, hogy kevesebb munkával legyen jóval több. Nyilván nem mondok újat azzal, hogy jóval nagyobb összegeket lehet kintre számlázni, mint ide :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!