Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Most, hogy lassan lecseng az...

Most, hogy lassan lecseng az első sokk, mik a terveitek a KATA után (ha kiestek belőle)?

Figyelt kérdés
Én személy szerint átalányadózni fogok. Én már tavaly is rengeteg büntetőadót fizettem a külföldi partnerek után (3 nagy külföldi partnerem van, mindegyikük 3 millió feletti kifizetéssel), így nekem az átalányadóra történő átállás már nem lesz akkora sokk.

2022. júl. 21. 14:23
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Kiva
2022. júl. 21. 14:36
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
katás bt >>>>> átalányadózó ev
2022. júl. 21. 14:45
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Mi előrehozzuk a külföldre költözést. Az áprilisi választások után döntöttük el, hogy nem maradunk Magyarországon, de eddig 1-2 éven belüli költözést terveztünk, így viszont módosult a terv és legkésőbb idén év végéig szeretnénk elhúzni innen. Értelemszerűen a munkát is ott fogom folytatni, munkahelyet nem kell váltanom.
2022. júl. 21. 14:47
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Kivás kft és átalányadós ev.
2022. júl. 21. 14:51
 5/15 A kérdező kommentje:
"a munkát is ott fogom folytatni, munkahelyet nem kell váltanom." - ...magyarul Te nem vagy KATA-s, vagy csak bújtatott foglalkoztatásban voltál az.
2022. júl. 21. 14:53
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Mellékállású KATA-ból átalányadóra megyek át.

Az adóterhem nem fog nőni, akár csökkenhet is.

2-4 millió/év között jött ki a mellékesem a vállalkozásdiból.

Ami változik, hogy eddig nem kellett könyvelő az évi pár számlámhoz, most már kelleni fog.

2022. júl. 21. 14:56
 7/15 anonim ***** válasza:
Én még vacillálok, 80 százalékban magántanítványokból élek, de mindig volt 1-2 csoportom nyelvsulinál, meg alkalmanként 1-1 tolmácsolás, fordítás. Szóval egyelőre maradok katás, és csak magánban tanítok, vagy később ha esetleg lenne lehetőség annyi egyéb megbízásra, amire már érdemes dupla annyi járulékot kifizetni, akkor átállok átalányadózásra.
2022. júl. 21. 16:04
 8/15 anonim ***** válasza:
Átalányadó és áremelés, meg 1-2 új ügyfelet igyekszem még bezsúfolni és akkor kb ugyanitt tartok anyagilag. Hosszabb távon kiterjesztem a tevékenységemet a nyugat európai piacra, és ha ez sikerült, elhúzok ebből az országból.
2022. júl. 21. 17:32
 9/15 A kérdező kommentje:
8-as...igen, ez egyébként akár még jól is elsülhet sok szempontból. Engem is sokáig korlátozott a 12 milliós éves keret, átalányadónál ennek a duplája lesz. Bár a terveim között inkább az szerepelt, hogy kevesebb munkával ugyanennyi pénzt keresni, nem több munkával többet, de addig kell ütni a vasat amíg meleg. Biztos lesz idő, amikor vissza fogom sírni, hogy sokat "kell" dolgoznom.
2022. júl. 21. 17:46
 10/15 anonim ***** válasza:
A külföldi piaccal épp azt tervezem elérni, hogy kevesebb munkával legyen jóval több. Nyilván nem mondok újat azzal, hogy jóval nagyobb összegeket lehet kintre számlázni, mint ide :)
2022. júl. 21. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!