Kriptovaluta kereskedés mikor számít jövedelemnek ami adóköteles?
Figyelt kérdés
Azt nem értem, hogyha például 10000 dollárért veszek bitcoin, ezért kapok például 0.5 bitcoint, majd ebből a bitcoinból eladok és lesz a számlámon 1000 dollár $. Mivel 10000 $ ment be de csak 1000 $ jelent meg a számlámon így ez még nem adóköteles jól gondolom? Vagy az új kripto adó szabályozás miatt ez csak akkor él ha be is vallom mennyit tettem be?2022. júl. 18. 10:55
41/41 anonim válasza:
Nem vèletlen tűnnek el hirtelen a tiktokon nagy menők akiknek sok luxus autoja van reklamoza ezt. Aztán 1 èv mulva semmit se hallasz róla. Szerintem a kriptosok nagy rèsze nem adozik vagy rosszul, de jah nyilván valakiknek feljebb levőknek ez is jó, hisz lehet a sok büntit osztani. Inkabb jobb nem belekezdeni ha igen akkor meg szakèrtőtől tanácsot kèrni ha nem vagyunk tisztában vele. Mert lehet pár èvig öröm aztán amikor nem számitanál rá akkor bukik le az ember. S mivel online minden is fentvan igy az emberről ezert nem is nehèz kideriteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!