Kriptovaluta kereskedés mikor számít jövedelemnek ami adóköteles?
#9 - De keletkezett jövedelmed, ha többért adsz el valamit, mint a bekerülési ára.
Ha felment az ára, akkor abból jövedelmed keletkezik, akkor is, ha csak egy részét adod el.
Nem értem én sem a varriálást. Ha én betettem 100 ezer forintot BTC-be. Kicsit növekedett az árfolyam, 130 ezer forintom lett, ekkor kivettem 30 ezret, vagyos realizáltam a profitot.
Nekem ebben az esetben ha jól gondolom nem kell adóznom, hiszen 100 ezer forintot tettem be, és 30 ezret vettem ki, a többi még bent van kriptoba, vagyis ezt nem kell beszámítani.
Akkor kellene adóznom utána, ha a fiatpénz, amit kiveszek belőle, több, mint amit betettem, és még akkor is csak ha a minimálbérnél nagyobb nyereségem van.
Vagyis, ha jól értelmezem, ha 100 ezer forintból csinálok mondjuk 230 ezer forintot, akkor ha 130 ezer forint nyereségem van, még ezután sem kell adóznom, és be se muszáj vallanom. Valaki aki képbe van erősítsen már meg vagy cáfoljon.
Nem világítottál semmire, f szságot beszélsz, ami logikátlan is és ellenőrizhetetlen. 🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡
Nem válaszoltad meg h honnan tudja a nav h a 30 ezer ft az nyereség vagy a menekített veszteségem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!