Melyik a LEGEGYSZERŰBB, LEGOLCSÓBBAN könyveltethető egyéni vállalkozás?
Saját lakásomban indítanék,
végzettséghez nem kötött,
egyéni vállalkozást.
Tevékenység:
Svéd masszázs, Reiki tanfolyamok.
Az első 12 hónapban a várható bevétel:
Lehet lenne 0 bevételű hónap
10 ezer bevételű hónap
50 ezer bevételű hónap
ilyesmik
Tehát kevés.
NEM BAJ, h kevesebb a bevétel mint a vállalkozás díja. Mert más miatt is, kell, hogy legyen vállalkozói jogviszonyom (mind1 miért a kérdés szempontjából)
Tehát nekem mind1, h áfás vagy áfa körön kívüli, mind1 az adózási forma.
Az volna a LÉNYEG, h a legkevesebb papírmunkával járjon.
Tehát könyvelői díj is a legkevesebb legyen.
Nekem a legkevesebbet kelljen papírozni.
Ezek alapján MELYIK EGYÉNI VÁLLALKOZÁSI FORMÁT JAVASOLNÁTOK PONTOSAN?
ANNAK KB. MENNYI LEHET A KÖNYVELŐI DÍJA MEGYESZÉKHELYEN?
Nem kiszervezett, mind saját ügyfelek. Sok az automatizált folyamat és a költséghatékony megoldás nálunk.
Nem most kezdtem, a legrégebbi 0ról indított vállalkozás 17 éves.
Nyilván nem minden ügyfél havi 5000-es. 85 fős munkaerő kölcsönző cégnek pl. Csak a bérszámfejtése 2000+áfa/fő/hó.
Inkubátorként a másodállású ev-ket könyvelek ennyiért, meg kezdő katásokat az első évben.
Emellett kapnak vállalkozásfejlesztési tanácsadást, pályázati támogatást a közbeszerzési tenderekig bezárólag.
Volt már adószámos magánszemélyem éves 200.000es bevétellel akiböl kft-ig fejlesztettük fel a tevékenységet. Nyilván 3 év után nem az induló, adószámos számlamennyiséget és 5000 Ft havi díjon könyveltem.
Viszont nem is cél hogy havi 10en ezrekért kb semmit nem csinàló könyvelők sorát gyarapítsuk.
A sok kóklerrel van szerintem inkább gond, mert kb semmi arányban nincs a könyvelési díj a tudással sokszor.
Hetekben volt katas áfás ev-m akinek az szja bevallása volt nálam 3.990+áfa.
Ebeven érdekes volt látni az éves(!) 60.000 Ft bevételre könyvelt késedelmesen beküldött áfa(!) bevallásokat, havi 10.000-ért 😀.
Szegény srácnak letöltöttem az adószámláját amin hónapok óta virított az egyes adónemeken tartozás, amire fel se hívta a könyvelő a figyelmét így az szja visszaigénylésből àtvezetés + további befizetés lett.
A leírt vállalkozás a legkisebb kategóriába tartozik.
0-20 számla között/hó (összekapcsolva számlázó programmal -autokata stb. -
Biztosan rengeteg munkaidő.
Van azért bőven könyvelő.
Nincs tröszt szerencsére.
Rugalmas hozzáállás az egyszerű feladathoz,
normális szintű figyelmesség, h mi is a feladat,
kapacitás és vállalása az ilyen jellegű feladatnak.
Aztán akinek a legjobb az ára és megvan az alap szót értés azzal lehet is csinálni a munkát.
Ez azért nem nagy dolog.
13- ahogy a kérdező is látja, léteznek már a piacon részben automatizált rendszerek. Mégsem csillagászati áruk van. Autokata pl. a számlázz.hu-nál havi 1290+áfa, Ft ha jól emlékszem.
Emellé mi is egy teljesen egyedi, saját knowhow-al rendelkező távkönyvelési rendszert építettünk ki a pandémia alatt. Jelenleg ennek folyik a bevezetése a piaci keresleti igényeket is figyelmbe véve.
Amint az látható, reális hiánypótlónak is tekinthető keresleti igényekről van szó a kérdező esetében is, ami egy vállalkozás legyen az könyvelőiroda vagy bármi más ( Home office-ban, de nem "az anyagért házhoz megyek", otthon meg konyhai hokedlin ülve papír alapon megcsinálom esetben :-)) nem elhanyagolható szempont.
Tervek szerint lesz majd B2B partnerprogram ahol adhatsz át olyan ügyfeleket akikkel nem akarsz kínlódni a hagyományos könyvelési kereteken belül, ezek után 25-50% jutalékot is kaphatsz a jövőben a havi díjból, úgy hogy a továbbiakban dolgod sem lesz velük és bővítheted is a szolgáltatásidat távkönyveléssel.
Addig meg egyenlőre elvagyunk a meglévő ügyfelekkel és a bevételek fedezik mind a technikai mind a fejlesztési költségeinket, amik megint csak vállalkozásfejlesztési szempontból sem túl magasak.Így igazodnak a piaci keresleti igényekhez is versenyképes áron.
Mint mondtam, ezt tapasztalom én is évek óta és nem csak a 2 millió alatti árbevételű ügyfelek esetében, havi pár ezerért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!