A 25 év alattiaknak nem kell adót fizetni. Ez az online vállalkozásra mennyire hat ki? Többi lent.
Például valakinek van online vállalkozása ami havonta 40 millió forintot hoz (ez csak példa, nyilván elrugaszkodtam). Ez évente 480 millió forintot jelent. Például ilyen nagy profit után sem kell adózni egy forintot se?
Jól értem?
"A 25 év alattiaknak nem kell adót fizetni."
a 25 év alattiaknak személyi jövedelemadót nem kell fizetni.
Minden mást igen.
Szja a kulcsszó.
Amúgy tényleg ennyire nem tanítják az iskolában az adózási ismereteket? Én anno közgazdasági szakközépbe jártam, ott rendesen bevittek minket ebbe a témába. Más iskolákban ez nem tananyag?
#1 Bocsánat, elírtam. De amit fent írtam az személyi jövedelemadónak számít nem?
#2 Sajnos abszolút nincs róla szó.
Az hogy "online vállalkozás" gyakorlatilag nem jelent semmit adózás szempontjából.
Nyilván annak függvényében hogy milyen vállalkozási formában működik, lehet tudni hogy milyen adókat fizet, de SZJA-n kívül csiliom forma létezik, amit fizethet vállalkozóként, és azok alól nem mentesül. Kata, hipa, társasági adó, osztalékadó, mittomén.
#2-es Valóban nem tanítják ezt az iskolában, vagy ha igen csak nagyon felületesen ami semmire sem jó kb. Meg nem minde iskola közgazdasági tehát egy műszaki szakközépben ahová én jártam anno, ott alig volt szó erről. Ott egyedül amit átbeszéltünk a kérvények írását, meg a hivatalos levelek írását hogy mit hogyan kellene.
Aki tanul egy szakmát amire vállalkozást is lehet építeni ott sokkal részletesebben beszélnek erről, de ott is inkább acég alapítás, számlázás amit leginkább elszoktak magyarázni. Adózást annyira nem, persze a nagyon alap dolgokat elmondják amit minden embernek tudnia kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!