Melyik a LEGEGYSZERŰBB, LEGOLCSÓBBAN könyveltethető egyéni vállalkozás?
Saját lakásomban indítanék,
végzettséghez nem kötött,
egyéni vállalkozást.
Tevékenység:
Svéd masszázs, Reiki tanfolyamok.
Az első 12 hónapban a várható bevétel:
Lehet lenne 0 bevételű hónap
10 ezer bevételű hónap
50 ezer bevételű hónap
ilyesmik
Tehát kevés.
NEM BAJ, h kevesebb a bevétel mint a vállalkozás díja. Mert más miatt is, kell, hogy legyen vállalkozói jogviszonyom (mind1 miért a kérdés szempontjából)
Tehát nekem mind1, h áfás vagy áfa körön kívüli, mind1 az adózási forma.
Az volna a LÉNYEG, h a legkevesebb papírmunkával járjon.
Tehát könyvelői díj is a legkevesebb legyen.
Nekem a legkevesebbet kelljen papírozni.
Ezek alapján MELYIK EGYÉNI VÁLLALKOZÁSI FORMÁT JAVASOLNÁTOK PONTOSAN?
ANNAK KB. MENNYI LEHET A KÖNYVELŐI DÍJA MEGYESZÉKHELYEN?
Hát erre így senki nem fog tudni válaszolni, pláne nem a könyvelési díj részre, mivel ezer meg egy dologtól függ ez.
Általánosságban elmondható, hogy a katában van a legkevesebb adminisztráció, de bőven tudnék olyan katás ügyfelet mutatni, akivel több meló van, mint egy tételes szja-ssal.
KATA nyilván.
Csak arra bátorkodtam gondolni, h melyik legyen a leírtak alapján:
- alanyi mentes
- éves ÁFA bev.
- negyedéves
- havi
Nem te fogod eldönteni a gyakoriságot. Induló vállalkozás havi áfás.
Nem is értem, miért merül fel az áfa-kör.
Én havi 4.990+áfa-ért könyvelek ilyeneket, függetlenül a számlák mennyiségétől, távkönyvelésben 2 fő bérszámfejtéssel vidéki megyeszékhelyen.
Vagy átalányadózó szjas, vagy kata aam. Ha beruházás igény magas induláskor akkor van értelme az áfakörnek és a kara ki is ejthető.
De akkor meg inkább pályázatból indulj és tételes szja adózó legyél, vagy átalányos szja-s.
Én havi 4.990+áfa-ért könyvelek ilyeneket, függetlenül a számlák mennyiségétől, távkönyvelésben 2 fő bérszámfejtéssel vidéki megyeszékhelyen.
Szégyen a szakmára nézve.
Mármint micsoda?!
A kezdő vállalkozások üzleti inkubációja? Szerintem - és tapasztalatom szerint is- inkább hiánypótló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!