Mit fizet utánam a munkáltató az államnak, ha terhesség miatt táppénzen, majd cseden, gyeden és gyesen vagyok?
Fizetnie kell valamit miattam, amíg állományban vagyok, de nem dolgozom, hanem ezeket az ellátásokat kapom?
Bocsánat a hülye kérdésért, de nem látok tisztán ezügyben.
Azt értem, hogy ezeket a pénzeket nem ő fizeti ki nekem, hanem az állam, de a munkáltatómnak kell valamit fizetnie az államnak?
Talán mert probléma mentes terhességem volt és nem fizikai munkát végeztem?
Az nem táppénz.
Táppénz akkor jár, ha keresőképtelen vagy, mert a terhességed problémás.
Ha a munka problémás, akkor üzemorvos, másik munkakör; vagy felmentés és alapbér.
"az egyik kolléganőmmel közölte a főnök, hogy ha gyereket akar a közeljövőben, akkor mondjon fel, mert ő nem fog neki fizetni"
Nos, ezt nem látja be a kormány. Sokat segítene, ha a terhesség miatti keresőképtelenség után nem kellene a munkáltatónak megfizetnie a táppénz 1/3-ad részét, ha már egyszer olyan családbarát a kormányunk. Nyilván másképp állnának hozzá a szülőképes korú nőkhöz is a munkáltatók.
Én megértem ezt az oldalt és azt az oldalt is.
Viszont azt én sem értettem soha, hogy 2 csík után miért is kell rögtön betegállományba vonulni.
Persze kivétel, ha tényleg problémás a terhesség, de a legtöbb esetben nem erről van szó, inkább csak kényeskedésről és a terhesség túllihegéséről.
Nyugodtan le lehet pontozni, a véleményem ettől még nem változik semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!