Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mit fizet utánam a munkáltató...

Mit fizet utánam a munkáltató az államnak, ha terhesség miatt táppénzen, majd cseden, gyeden és gyesen vagyok?

Figyelt kérdés

Fizetnie kell valamit miattam, amíg állományban vagyok, de nem dolgozom, hanem ezeket az ellátásokat kapom?

Bocsánat a hülye kérdésért, de nem látok tisztán ezügyben.

Azt értem, hogy ezeket a pénzeket nem ő fizeti ki nekem, hanem az állam, de a munkáltatómnak kell valamit fizetnie az államnak?

2022. márc. 5. 10:26
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Aki 3 hét után bejelenti, hogy terhes és megy tp-re, akkor attól már ott meg kellett volna szabadulni. Próbaidő alatt meg is tehette volna, olyankor nem védett.
2022. márc. 5. 22:09
 12/15 anonim ***** válasza:

Talán mert probléma mentes terhességem volt és nem fizikai munkát végeztem?

Az nem táppénz.

Táppénz akkor jár, ha keresőképtelen vagy, mert a terhességed problémás.

Ha a munka problémás, akkor üzemorvos, másik munkakör; vagy felmentés és alapbér.

2022. márc. 5. 22:16
 13/15 anonim ***** válasza:
11, Mt szerint próbaidő alatt indoklás nélkül elbocsátható, viszont az egyenlő bánásmódra vonatkozó jogszabály szerint meg nem lehet indok a terhesség és keresőképtelenség. Ha perel, a munkáltatónak be kell bizonyítani, hogy nem azért küldte el, mert terhes és táppénzre ment (és nem Mt-re hivatkozva kell perelni). Ha nem volt minimumm egy írásbeli felszólítás a munkájára vagy magatartására való kifogással, bukta a pert a munkáltató.
2022. márc. 5. 22:19
 14/15 anonim ***** válasza:
Nem is mondtam, hogy a terhességgel kell indokolni. Egy okos munkáltató sosem küldí el papíron ezért.
2022. márc. 5. 22:58
 15/15 anonim ***** válasza:

"az egyik kolléganőmmel közölte a főnök, hogy ha gyereket akar a közeljövőben, akkor mondjon fel, mert ő nem fog neki fizetni"

Nos, ezt nem látja be a kormány. Sokat segítene, ha a terhesség miatti keresőképtelenség után nem kellene a munkáltatónak megfizetnie a táppénz 1/3-ad részét, ha már egyszer olyan családbarát a kormányunk. Nyilván másképp állnának hozzá a szülőképes korú nőkhöz is a munkáltatók.

Én megértem ezt az oldalt és azt az oldalt is.

Viszont azt én sem értettem soha, hogy 2 csík után miért is kell rögtön betegállományba vonulni.

Persze kivétel, ha tényleg problémás a terhesség, de a legtöbb esetben nem erről van szó, inkább csak kényeskedésről és a terhesség túllihegéséről.

Nyugodtan le lehet pontozni, a véleményem ettől még nem változik semmit.

2022. márc. 6. 05:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!