Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mit fizet utánam a munkáltató...

Mit fizet utánam a munkáltató az államnak, ha terhesség miatt táppénzen, majd cseden, gyeden és gyesen vagyok?

Figyelt kérdés

Fizetnie kell valamit miattam, amíg állományban vagyok, de nem dolgozom, hanem ezeket az ellátásokat kapom?

Bocsánat a hülye kérdésért, de nem látok tisztán ezügyben.

Azt értem, hogy ezeket a pénzeket nem ő fizeti ki nekem, hanem az állam, de a munkáltatómnak kell valamit fizetnie az államnak?

2022. márc. 5. 10:26
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
A táppénz egyharmadát a munkáltató fizeti. A csed/gyed/gyes után nincs költsége.
2022. márc. 5. 10:43
 2/15 anonim ***** válasza:
Az államnak nem fizet csed/gyed/gyes alatt, csak pótolnia kell a kieső munkaerőt. Ennek a toborzása milliós tétel is lehet.
2022. márc. 5. 11:17
 3/15 A kérdező kommentje:

Köszi, így sejtettem én is.

Azért merült fel a kérdés amúgy, mert én gyesen vagyok éppen, most múlt 2 éves a lányom, de az egyik kolléganőmmel közölte a főnök, hogy ha gyereket akar a közeljövőben, akkor mondjon fel, mert ő nem fog neki fizetni… dehát nem is kell ezek szerint, max a táppénz egy részét.

2022. márc. 5. 11:19
 4/15 A kérdező kommentje:
2es, igen azt értem, bár ennek a cégnek az esetében milliós tételről nem beszélhetünk. Facebookra feldob egy hirdetést, és ennyi. 2 héten belül mindig talál valakit.
2022. márc. 5. 11:24
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Tekintve hogy a nők jelentős része az első kétcsíkos tesztnél hajlamos kíratni magát tpre, az se kis tétel.
2022. márc. 5. 11:52
 6/15 A kérdező kommentje:

Én speciel dolgoztam volna végig, a 7. hónapban a főnök mondta, hogy mostmár menjek a francba tp-re(előtte is mondogatta már), mert az nyilván kevesebbe kerül neki, mintha dolgoznék még és fizetést adna. Szállodai recepció, nem egy nagy kihívás várandósan sem, még éjszakáztam is neki az utolsó napig.

De persze elhiszem, hogy van aki egyből szalad táppénzre.

2022. márc. 5. 12:32
 7/15 anonim ***** válasza:
0%

6!

Minek akartál volna végigdolgozni? Nem fontosabb a magzat egészsége, mint a pénzt?

2022. márc. 5. 12:44
 8/15 A kérdező kommentje:

Talán mert probléma mentes terhességem volt és nem fizikai munkát végeztem? :D

Ültem a recepción és ki-be csekkoltattam a vendégeket. Nagy kaland, tényleg…

Az utolsó hónapban már tényleg éreztem, hogy jól esik otthon pihenni, de 1 hónapot még bírtam volna dolgozni az utolsó előtt.

Mindegy, köszönöm a hasznos válaszokat!

2022. márc. 5. 13:20
 9/15 anonim ***** válasza:
A táppénzen kívül a másik nagyobb összeg a felgyülemlett szabadságok kifizetése lehet. Az anyósom ezzel jól megszívta, mikor felvett valakit, aki aztán nem sokkal később elment szülni, majd szült zsinórban 3 gyereket, és 9 év múlva tartotta a markát, és bizony többszázezer Ft-ot ki kellett fizetnie utána.
2022. márc. 5. 16:30
 10/15 anonim ***** válasza:
9, ez a több száz milliós tétel három gyereknél, már minimálbérrel is... az én egyik üygfelem is megszívta, három hetet dolgozott a kúton a csaj, aztán elment7 hónap táppénz, majd a következővel megint, a hamradikkal szintén. A végén meg emelt bérrel ki lehetett fizetni neki a három évnyi szabit.
2022. márc. 5. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!