Mit fizet utánam a munkáltató az államnak, ha terhesség miatt táppénzen, majd cseden, gyeden és gyesen vagyok?
Fizetnie kell valamit miattam, amíg állományban vagyok, de nem dolgozom, hanem ezeket az ellátásokat kapom?
Bocsánat a hülye kérdésért, de nem látok tisztán ezügyben.
Azt értem, hogy ezeket a pénzeket nem ő fizeti ki nekem, hanem az állam, de a munkáltatómnak kell valamit fizetnie az államnak?
Köszi, így sejtettem én is.
Azért merült fel a kérdés amúgy, mert én gyesen vagyok éppen, most múlt 2 éves a lányom, de az egyik kolléganőmmel közölte a főnök, hogy ha gyereket akar a közeljövőben, akkor mondjon fel, mert ő nem fog neki fizetni… dehát nem is kell ezek szerint, max a táppénz egy részét.
Én speciel dolgoztam volna végig, a 7. hónapban a főnök mondta, hogy mostmár menjek a francba tp-re(előtte is mondogatta már), mert az nyilván kevesebbe kerül neki, mintha dolgoznék még és fizetést adna. Szállodai recepció, nem egy nagy kihívás várandósan sem, még éjszakáztam is neki az utolsó napig.
De persze elhiszem, hogy van aki egyből szalad táppénzre.
6!
Minek akartál volna végigdolgozni? Nem fontosabb a magzat egészsége, mint a pénzt?
Talán mert probléma mentes terhességem volt és nem fizikai munkát végeztem? :D
Ültem a recepción és ki-be csekkoltattam a vendégeket. Nagy kaland, tényleg…
Az utolsó hónapban már tényleg éreztem, hogy jól esik otthon pihenni, de 1 hónapot még bírtam volna dolgozni az utolsó előtt.
Mindegy, köszönöm a hasznos válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!