Jogosult vagyok?
Figyelt kérdés
Üdvözlöm, olyan kérdésem lenne, hogy tavaly júliusban váltam el, a volt feleségemmel van egy közös gyermekünk ( 5éves) , ez esetben amíg házasok voltunk ( a tavalyi évből ez 6 hónap) arra az időszakra jogosult vagyok az adóvisszatérítésre? Elvégre házas voltam és jogosult is voltam a gyermekem után járó adókedvezményre de nem én vettem igénybe. Erre egy megerősítést kérnék vagy ha nem járna nekem akkor nem várom :) . Köszönöm előlre is a szakértelmet2022. febr. 8. 16:37
1/2 anonim válasza:
Az adóvisszatérítés egész évre jár. A családi kedvezmény az max az első félévre, ha úgy egyezel meg a volt nejeddel.
2/2 anonim válasza:
Az egyes jól írja. Aki egy napig is jogosult volt tavaly gyerek utáni kedvezményre, az az egész éves szja-ját visszakapja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!