Milyen juttatásra leszek/vagyok jogosult, ha GYED alatt estem teherbe, de már annak jogosultsága után fogok szülni?
Igen járni fog csed és gyed a 2. gyerekre is. Gyes is jár majd a csed mellé a nagyobb gyerek után. Az más kérdés, hogy bölcsibe beveszik-e, ha nem dolgozol. Ha igen, akkor is jár a gyes a nagyobbra.
Gyed alatti táppénzben én sem vagyok biztos. Annyit tudok, hogy meg kell szakítani a fizetésnélküli szabit és legalább 1 nap szabadságot ki kell venni és utána lehet táppénzre menni és újból gyed. Ennek az OEP-nél kérdezz utána inkább.
Igen jelentsd be a terhességed, de már nem kell írásban, elég szóban, nem rúghatnak ki, védett vagy.
Igen kapod a 2 ellátást egyszerre.
Tp úgy működik, hogy mielőtt tp-re jönnél, előtte min. 30 nappal írsz egy kérelmet a munkáltatónak, hogy meg szeretnéd szakítani a fizu nélküli szabidat xy naptól, és elkezdenéd kivenni a felhalmozott szabidat, és persze beleírod, hogy terhes vagy, hogy védve legyél. Majd amikor elkezdődik a szabi, min. 1 napot kiveszel másnaptól pedig tp-re mész. Így kapod a gyed + tp-t együtt. Ha normális a munkáltatód ezt előre is megbeszélheted vele (nekem így volt, mert max 1 hónapra tudtam volna visszamenni dolgozni, aminek ugye igazán nem lett volna értelme), így megbeszéltük, hogy kiveszek 10 nap szabit és utána tp-re jövök. Mondjuk én alapból veszélyeztetett terhes voltam, így nem volt meglepetés a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!