Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Az SZJA visszatérítés miért...

Az SZJA visszatérítés miért csak azokra vonatkozik, ahol család van?

Figyelt kérdés
Most nem a vállalkozókról beszélek, hanem egészséges egyedülálló emberekről. Nekik nem jár semmi, csak a szájuk? Nekik nem jönne jól a plusz pénz ahhoz, hogy mondjuk megalapozzák a jövőt, vagy befektessék egy koncepcióba? Hol van itt az igazság?
2022. febr. 5. 17:06
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
27%

19-es, kicsit ellentmondásos, amit írsz. Egyfelől fairnek tartod, hogy az kapod vissza, amit befizettél. Másfelől szóvá teszed, hogy " olyan családokat támogatunk", akik ki sem tudják számolni. Szóval nem, nem te támogatod, hiszen ő is a saját munkája után befizetett adót kapja vissza. És lehet, hogy az ő munkájához kevesebb tudás vagy iskolai végzettség kell, de attól még ő is tisztességgel dolgozott és az ő munkájára is szükség van. És az is lehet, hogy tanulatlanabb, de többet tett a közösbe, mint aki sokat tud. Pl egy tanító biztosan nem adózik annyit mint egy építőipari dolgozó (amennyiben nem feketén dolgozik persze)

Kérdező, nem érsz kevesebbet (talán emiatt a súlyos önértékelési gond és önsajnáltatás miatt nem sikerült párt találnod. A nők a magabiztos férfiakat szeretik). De egyrészt családtámogatás mindenhol van. A következő generációk megszületése mindig a társadalom érdeke is. És az is tény, hogy ahol gyerek van, ott több a kiadás, míg a bevétel elenyésző mértékben nő csak (családi pótlék 12 ezer Ft, talán az adókedvezmény 10 ezer Ft egy gyerekre). És akkor még ott van az is, hogy ahol gyerek van, gyakrabban kell táppénzre is menni, ami újabb bevételkiesés. A covid alatt jellemzően sokat kellett otthon maradni a szülőknek. Az elején nálunk például hetekre bezárt az ovi/bölcsi. A munkáltató fizetés nélküli szabit ajánlott fel. Ebből két gyerekkel kijönni messze nehezebb volt, mint anno, amikor csak magamra költöttem. Elvileg erre a helyzetre húzták most fel ezt a visszafizetési akciót. Nyilván a politikai érdekek sem elhanyagolhatóak, de a narratíva akkor is ez.

2022. febr. 8. 06:08
 22/30 anonim ***** válasza:

21# Vagyis fairnek tartom azt is, hogy az alacsony keresetű egyének kevesebbet kapnak a közösből (ahogy kevesebbet is tettek be), tekintettel arra, hogy sokan azt sem tudják mit kapnak és jár-e egyáltalán nekik, de miért nincs még itt!? Ez a réteg igen nagy százalékban nem a max adóvisszatérítést várja, mint a messiást és nem is lesz komolyabb segítség a számukra.

Nem mondtam, hogy én támogatom, többes számban beszéltem, a nagy közös kalapról, ahonnan ezek a pénzek visszaosztásra kerülnek! Szerintem nem normális dolog olyan pénzeket kiszórni, ami egy réteg problémáját nem oldja meg, a másiknak meg semmi szüksége rá, de ez az én véleményem, szerencsés hogy nem én vagyok ebben a döntéshozó. Ettől függetlenül mivel ez így van, benthagyni nyilván senki nem fogja, én sem... ez egyértelmű.

2022. febr. 8. 08:08
 23/30 anonim ***** válasza:

Hogy kinek a problémáját oldja meg vagy kinek van rá szüksége, azt mindenki maga tudja.

Ha a szegényekre gondolsz és mondjuk kifizeti a tartozását belőle vagy tavasszal fel tudja belőle ruházni a gyerekeit, alakor neki megoldotta a problémáját, ha csak átmenetileg is. Ha valaki ki tudja fizetni a kauciót albérletre belőle, akkor megoldotta a problémáját. És azért nem kell mérnökének lenni, higy ha nem is a maxot, de egy szebb összeget kapjon valaki. Egy gyorséttermi dolgozó vagy bolti eladó is keres kb 300 ezer bruttót. Erre már félmilliót visszakap. Ha a férje is dolgozik, akkor ketten 1 milliót is kaphatnak, ami már sok problémát megold.

2022. febr. 8. 09:54
 24/30 anonim ***** válasza:

Rendben. Nem értünk egyet, de elfogadom a véleményed. :)

Szerintem az ilyen jellegű problémákat nem egyszeri pénzosztásokkal kellene orvosolni, ahogy ezt próbáltam megfogalmazni, de elfogadom, hogy más máshogy gondolja.

2022. febr. 8. 11:28
 25/30 anonim ***** válasza:

"Szerintem az ilyen jellegű problémákat nem egyszeri pénzosztásokkal kellene orvosolni"

Ez valóban igaz, de azt hogy (bizonyos közvéleménykutatások szerint) már az egyszerű többsége sem lesz meg a kormánypártnak a mostani előrejelzések alapján, a legjobban pont az ilyen egyszeri pénzosztással lehet orvosolni.

2022. febr. 8. 12:30
 26/30 anonim ***** válasza:
Ez már más téma, igen. Csak ne adjuk el a sz*rt úgy, ahogy... Bár nagykirályunk kísérőlevele pontosan felvilágosítja a hülyét is, hogy ez egy kampányfogás, szavazatvásárlás, semmi más. :)
2022. febr. 8. 12:41
 27/30 anonim válasza:
72%
Ha elmúltál 25 de még nem vagy nyugdíjas és még gyereked sincs akkor rábasztál. Szökőévente nagyvonalúskodik a kormány de hát akkor sem mindenkinek.
2022. febr. 8. 22:02
 28/30 A kérdező kommentje:

21-es. Nincsenek önértékelési problémáim, csak leírtam, hogy szerintem az nonszensz, hogy csak annak jár visszatérítés, akinek gyereke van. Aki egyedülálló, az is adózik, szóval neki is járna.

Azért nincs kapcsolatom, mert nem szeretnék. És nem azért, ahogy te gondolod. Nem kérek ezekből a mostani felszínes, anyagias nőkből.

2022. febr. 9. 13:52
 29/30 anonim válasza:
Mert mint ahogy írták is, ahol nem kell a puját eltartani, ott elég a kevesebb zsé is. Ez a legnagyobb bullshit. Persze tényleg pénzbe kerül a gyerek nevelés de aki nem bírja felnevelni az ne csináljon gyereket.
2022. márc. 27. 22:50
 30/30 anonim ***** válasza:

"Persze tényleg pénzbe kerül a gyerek nevelés"

Ez régen így volt. Ma már az van, hogy ha olyan helyzetben vagy hogy minden támogatást igénybe tudsz venni, akkor (minden közvetlen és járulékos költséget is beleszámolva) anyagilag nyereséges átlagos színvonalon felnevelni 3 gyereket.

2022. márc. 27. 23:02
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!