Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Az SZJA visszatérítés miért...

Az SZJA visszatérítés miért csak azokra vonatkozik, ahol család van?

Figyelt kérdés
Most nem a vállalkozókról beszélek, hanem egészséges egyedülálló emberekről. Nekik nem jár semmi, csak a szájuk? Nekik nem jönne jól a plusz pénz ahhoz, hogy mondjuk megalapozzák a jövőt, vagy befektessék egy koncepcióba? Hol van itt az igazság?
2022. febr. 5. 17:06
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
78%
7. Akkor szerintex az összes többi pozitív diszkrimináció igazságtalan??
2022. febr. 5. 17:59
 12/30 anonim ***** válasza:
72%
#10: Mert nevelsz gyereket. Magyarországon a gyerektelenek másodrendű polgárok. (a kormány szemében)
 13/30 anonim ***** válasza:
54%
*nem nevelsz
 14/30 A kérdező kommentje:
Így van, igazságtalan. Minden ember, ember. Senki sem sz**ik különbet a másiktól.
2022. febr. 5. 18:03
 15/30 anonim ***** válasza:
52%
Nem jól közelíted meg a kérdést. Az SZJA-visszatérítés nem egy jutalmazás, amely az emberek közötti érték felállításán alapul, hanem egy eszköz a gyermekvállalásról alkotott kép formálásában. Ilyen eszköz a CSOK, Babaváró és társai is. Sokan azért nem vállalnak gyereket, mert félnek, hogy nem engedhetik meg anyagilag. A kormány ezekkel a döntésekkel azt akarja elérni, hogy az emberek tudat alatt a több jövedelemmel, kedvezményekkel kössék össze a gyermekvállalást, ne a nélkülözéssel.
2022. febr. 5. 18:20
 16/30 A kérdező kommentje:
Igen. Viszont a gyermekvállalás nem csak az anyagiakon múlik, hanem ahhoz kell(ene) egy stabil kapcsolat is, amiből manapság nem sok van. Amik tényleges őszintén érzelmeken alapulnak.
2022. febr. 5. 18:24
 17/30 anonim ***** válasza:
71%
16. Környezetemben nagyon sok van. Lehet, rossz körökben mozogsz...
2022. febr. 5. 18:36
 18/30 anonim ***** válasza:
49%
#16: Ez abszolút így van, de a kormány erre a részére nem tud hatni. Az anyagi részére viszont igen, 2011 óta csak 2 olyan év volt, amikor nem emelkedett az egy szülőképes nőre jutó gyermekek száma, előtte több, mint 20 évig minden évben csökkent ez a mutató.
2022. febr. 5. 18:40
 19/30 anonim ***** válasza:
65%

Az életben először érint minket bármilyen kedvezmény, családtámogatási, vagy egyáltalán akármilyen (várandós vagyok), aminek persze örülünk, de azért pontosan látjuk a hátterét és x-et nem garantálok érte, sőt... :D

Én amellett, hogy viszonylag negatívan látom a helyzetet ígyis (kasszaürítés, üres pénzszórás), azt kell hogy mondjam VÉGRE soksok idő után legalább egy olyan támogatás, ahol nem rászorultság, meg gyerekek száma alapján osztogatnak lóvét, hanem azt adják vissza, amit az ember beletett a közösbe. Ez szerintem fair.

Mivel most először estünk ebbe bele, azért megértem a másik oldalt. Szerintem sem fair. De aki nincs a családalapítás kapujában, az a kormány számára nem ember, nem haszon. Ez van.

Mellesleg olyan családokat támogatunk, akik marha nagy százalékban azt sem képesek kiszámolni mit fognak visszakapni és otthon remegnek, mint a kocsonya, hogy mikor érkezik már meg ez a világmegváltó összeg. No komment.

2022. febr. 5. 20:58
 20/30 anonim ***** válasza:
81%

Teljesen egyetértek a 19-es válaszolóval!

Az életem során én is sokszor mondhattam volna, hogy "én miért nem kapok".

Soha semmiféle támogatásban nem részesültem egyik kormány részéről sem.

Azt, hogy lakásom lett, kizárólag a munkáltatóm által biztosított kamatmentes kölcsönnek köszönhettem.

Mindenféle szocpolból, állami támogatásokból kiestem, mert "vénségemre" tudtam csak gyereket vállalni, a kormány pedig akkor még csak 35 éves korig támogatta a szaporulatot.

Ezekért most kire haragudjak? Nem vagyok irigy, nem haragszom senkire. Egyszerűen rosszkor voltam, rossz helyen...

2022. febr. 6. 06:03
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!