Mekkora az az összeg ami után nem kell nyereségi (nem tudom, hogy így hívját e...) adót fizetni?
Ha mondjuk egy külföldi tőzsdén szerzek pénzt, akkor 15%-ot kell fizetnem az államnak. (Persze ha visszautalom a pénzt.)
Én úgy hallottam, hogy van egy bizonyos összeg ami alatt ezzel nem kell bajlódni.
Kb. 200 ezret hallotta, de nem biztos.
Illetve az se tudom, hogy ha ez igaz, akkor ez havonta vagy évene?!
Erről esetleg tud valaki valamit?
Nincs ilyen alsó korlát. Ilyen csak használt ingóságok eseti(!) eladásánál van, hogy évi 600ezer alatti bevétel adómentes. De ennyi, sehol máshol nincs ilyen mentesség.
Ha 1 forint nyereséged van egy tőzsdei ügyleten, már az része az adóalapnak.
Létezik a TBSZ konstrukció, aminek segítségével az értékpapír ügyletek teljesen adómentessé tehetők. Nem írom le a részleteit majd megkeresed, ötvenezerszer leírták már a gyakorin, én is egy párszor.
"(Persze ha visszautalom a pénzt.)"
Ez sem igaz, a lezárt pozíciók számítanak.
Én úgy tudom ha a teljes évi nyereséged nem éri el a mindenkori bruttó minimálbér X %-át (pontosan nem emlékszek, talán 15 vagy 20%) akkor nem adóköteles, de lehet hogy már nincs ilyen.
Ettől függetlenül a veszteséget is érdemes bevallani, olvass utána hogy miért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!